سه شنبه ۲۹ اسفندساعت ۱۴:۱۷Mar 2024 19
جستجوی پیشرفته

کمپرسور هوا چیست و چه کاربردی دارد؟

کمپرسور هوا به دستگاهی بادی گفته‌ می‌شود که نیرو الکتریکی، دیزلی یا بنزینی را به هوای تحت فشار تبدیل می‌کند. اگر قصد خرید کمپرسور هوا را دارید بخوانید تا با انواع و مشخصات آن‌ها آشنا شوید.

 

کمپرسور هوا

 

کمپرسور هوا به دستگاهی بادی گفته‌ می‌شود که نیرو الکتریکی، دیزلی یا بنزینی را به هوای تحت فشار تبدیل می‌کند. هوا با استفاده از چند روش متفاوت به یک مخزن ذخیره وارد شده و فشار آن، باز هم افزایش می‌یابد تا زمانی که مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از این دستگاه‌ها بسیار ساده است و به همین خاطر، بسیاری از بخش‌های مختلف صنعتی به دنبال خرید انواع کمپرسور هوا هستند.

انرژی موجود در کمپرسور هوا از طریق آزاد شدن و کاهش فشار مخزن هوا به وجود می‌آید. به صورت کلی، مواردی مانند استهلاک قطعات، حداکثر فشار ذخیره شده، حجم دستگاه و نیروی مورد استفاده از اهمیت زیادی برخوردار بوده و باید در هنگام خرید کمپرسور هوا به آن‌ها توجه داشته باشید. در ادامه نکاتی کاربردی را مرور کرده و به بررسی این نکته خواهیم پرداخت که کمپرسور هوا چیست؟

 

نحوه کارکرد کمپرسور هوا

کمپرسور هوا از طریق وارد کردن هوا به یک محفظه و فشرده‌سازی آن کار می‌کند. این هوا از طریق دهانه مخزن به حداکثر فشار خود می‌رسد. این فرایند را مانند یک بادکنک در نظر بگیرید: زمانی که هوای فشرده آزاد می‌شود، به عنوان انرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کار توسط موتوری صورت می‌گیرد که انرژی الکتریکی را به انرژی جنبشی تبدیل می‌کند. قطعاتی مانند چرخ‌، تسمه، مخزن هوا، پمپ و شلنگ در تعیین مشخصات فنی کمپرسور باد نقش دارند.

 

انواع کمپرسور هوا بر اساس عملکرد

برای رسیدن به هوای فشرده در کمپرسور هوا دو روش عمده وجود دارد: جابجایی مثبت و جابجایی پویا. هر کدام از این روش‌ها چندین زیرمجموعه دارند که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

۱. جابجایی مثبت:

در این فرایند، هوا در محفظه‌ای مخصوص قرار گرفته و حجم محفظه به صورت مداوم کاهش می‌یابد تا هوا فشرده شود. کمپرسورهای جابجایی مثبت برای استفاده در مصارف صنعتی بسیار مناسب هستند. سه نوع اصلی کمپرسور هوا از روش جابجایی مثبت بهره می‌برند:

 

کمپرسور باد اسکرو: کمپرسور اسکرو دارای دو «پیچ» داخلی است که در جهت مخالف یکدیگر می‌چرخند. این دو پیچ در هنگام چرخش، هوا را را به دام انداخته و در نهایت، آن را فشرده می‌سازند. استفاده از این دستگاه‌ها بسیار متداول است و عده‌ای آن را به عنوان بهترین کمپرسور هوا در نظر می‌گیرند.

کمپرسور باد پره‌ای: این کمپرسورها به جای پیچ از پره‌های دوار استفاده می‌کنند که در داخل محفظه می‌چرخند. هوا در میان پره‌ها فشرده شده و سپس از یک لوله اگزوز مانند خارج می‌شود. استفاده از این دستگاه‌ها بسیار آسان است و همین امر باعث محبوبیت آن‌ها در پروژه‌های خصوصی می‌شود.

کمپرسور پیستونی: این نوع کمپرسور هوا از میل لنگ برای رساندن هوا به فشار بالا استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها معمولا در کارگاه‌های کوچک‌تر یافت می‌شوند و برای استفاده مداوم طراحی نشدند. 

 

۲. جابجایی پویا:

این کمپرسورها از یک تیغه چرخان که توسط موتور تغذیه می‌شود برای تولید جریان هوا استفاده می‌کنند. سپس هوا به صورت فشرده درآمده و انرژی جنبشی در داخل کمپرسور ذخیره می‌شود. کسانی که به دنبال خرید کمپرسور باد برای کارخانه‌های تولید مواد شیمیایی هستند؛ اغلب با این محصول روبرو می‌شوند. کمپرسورهای جابجایی مثبت دو نوع دارند: محوری و سانتریفیوژ.

 

کمپرسور محوری: این دستگاه‌ها مجموعه‌ای از پره‌های توربینی را برای تولید هوا استفاده کرده و آن را در ناحیه‌ای کوچک فشرده می‌سازند. این دستگاه‌ها چندان رواج ندارند و عمدتا در موتورهای هواپیما به کار می‌روند.

کمپرسور سانتریفیوژ: این کمپرسور هوا را از طریق یک پروانه چرخان به مرکز خود وارد کرده و سپس آن را از طریق نیروی گریز از مرکز به سمت بیرون هدایت می‌کند. انرژی جنبشی از طریق کند کردن جریان هوا توسط یک پخش‌کننده تولید می‌شود. انواع کمپرسور باد دیزلی از این روش برای تولید فشار استفاده می‌کنند.

 

کمپرسور اسکرو

کاربردهای کمپرسور هوا

کاربرد کمپرسور هوا در بخش‌های مختلف صنعتی و آزمایشگاهی ثابت شده است که در میان آن‌ها می‌توان به مواردی مانند ساخت و ساز، کشاورزی، موتورهای مختلف و سیستم‌های تهویه هوا اشاره کرد. این دستگاه‌ها از نیروی ورودی بسیار کمی برای تولید انرژی استفاده می‌کنند و به همین دلیل طرفداران زیادی دارند.

به کارگیری کمپرسور باد صنعتی در کارهایی مانند اسپری نقاشی، بخش انرژی و کارواش‌ها، کارایی خود را به خوبی ثابت کرده است. کمپرسور باد بی صدا از جمله مواردی است که بسیاری از افراد شاغل در کارگاه‌های خانگی به دنبال آن‌ هستند. نمونه‌های مختلفی از این نوع کمپرسور در مکانیکی‌ها برای پر کردن باد تایر ماشین‌ها به کار گرفته می‌شوند.

 

انواع برند کمپرسور هوا

بسیاری از افراد همواره به دنبال بهترین برند کمپرسور هوا هستند تا از آن برای اهداف گوناگون استفاده کنند. برندهای زیر را بهتر بشناسید تا بتوانید بهترین تصمیم را برای کسب و کار خود اتخاذ کنید:

 

هیوندا: همه ما با برند هیوندا آشنایی داریم. این شرکت کمپرسورهای خود را از حدود ۱۲ سال پیش وارد بازار ایران کرد و از آن زمان توانسته است که رضایت مشتریان خود را به خوبی حفظ کند. 

 

رونیکس: کمپرسورهای باد رونیکس بیش از هر چیز به دلیل کیفیت بالا و قیمت مناسب خود شناخته می‌شوند و سهم چشمگیری در بازار فروش کمپرسور هوا دارند.

 

کنزاکس: شرکت کنزاکس از باسابقه‌ترین شرکت‌ها در زمینه تولید کمپرسور هوا است که تنوع بسیار زیادی را برای مشتریان خود فراهم می‌آورد.

 

کراون: از مزایای برند کراون این است که مدت زمان پر شدن مخزن نسبت به سایر رقبا کمتر بوده و همین امر استفاده از آن را بسیار سریع‌تر می‌کند.

 

واکیوم پارس: اگر قصد دارید یک کمپرسور باد ایرانی باکیفیت تهیه کنید، محصولات شرکت پارس وکیوم نیازهای شما را به خوبی براورده خواهند کرد.

 

خرید کمپرسور هوا

شرکت واکیوم پارس با برخورداری از سابقه‌ای طولانی و درخشان در ارائه محصولاتی باکیفیت و مقرون به صرفه، امکان خرید آنلاین کمپرسور هوا را برای هموطنان عزیز فراهم آورده است. قیمت کمپرسور هوا بیش از هر چیز بر اساس توان ورودی و ظرفیت مخزن آن محاسبه می‌شود. در هر صورت به یاد داشته باشید که پیش از خریداری هرگونه محصول، ابتدا در مورد انواع و میزان مصرف دستگاه‌ها اطلاعات به دست آورده و سپس اقدام به خرید کنید. مشتریان عزیز می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت پارس وکیوم و مشاهده لیست قیمت کمپرسور باد، گزینه مورد نظر خود را انتخاب و خریداری کنند.