سه شنبه ۲۹ اسفندساعت ۱۴:۰۶Mar 2024 19
جستجوی پیشرفته

بیکینگ پودر

 

 

بیکینگ پودر

 

 

جوش شیرین و بیکینگ پودر:

 نام جوش شیرین و بیکینگ پودر را بارها شنیده ایم. هر دو کاربردی مشابه دارند. برای تخمیر غذاها و کیک و شیرینی جات به کار می روند. اما با توجه به استفاده ی گسترده ی این دو ماده در آشپزی، بیشتر کسانی که جوش شیرین و بیکینگ پودر مصرف می کنند، تفاوتشان را نمی دانند که ممکن نیست یکی از این دو را به جای آن دیگری مصرف کرد. زیرا با توجه به ترکیبات شیمیایی که دارند؛ اثرگذاری شان هم متفاوت است.

ترکیبات جوش شیرین، سدیم و بی کربنات می باشد. بی کربنات به طور معمول به شکل پودر است. به جوش شیرین، گاهی بی کربنات سدیم هم گفته می شود. این ماده کاربردهای فراوانی دارد که از جمله ی آن در پخت شیرینی جات و کیک می باشد.

اما ترکیبات بیکینگ پودر از جوش شیرین پیچیده تر می باشد. چون چند ماده ی مختلف شیمیایی در ترکیب آن به کار رفته است. در تهیه ی بیکینگ پودر از  سدیم اسید پیرو فسفات ، کرم تارتار و پودر نشاسته استفاده شده است. سدیم اسید پیرو فسفات، دلیل مهم در پف کردن و اسفنجی شدن کیک و دیگر نان ها و شیرینی ها می شود.

پیرو فسفات ، علاوه بر استفاده ی آن در بیکینگ پودر، در صنعت هم  آن استفاده می شود.

ماندگاری بیکینگ پودر از جوش شیرین بیشتر می باشد. بیکینگ شش تا دوازده ماه ماندگاری دارد. البته اگر در مکانی خشک که خنک هم باشد قرار بگیرد بهتر است. اما ماندگاری جوش شیرین کمتر می باشد. . طعم جوش شیرین، تلخی زیادی در مقایسه با بیکینگ دارد. به دلیل ظاهر مشابه جوش شیرین و بیکینگ ، امکان دارد وقتی در کنار هم قرار بگیرند، نتوان آن را تشخیص داد. یک راه تشخیص آن از روی بو و مزه ی آن می باشد. همان طور که گفته شد جوش شیرین تلخ تر است. بوی بیکینگ خوشایند تر از جوش شیرین است و کمی بوی وانیل می دهد. به همین دلیل بیشتر در کیک و شیرینی جات مصرف دارد.

 

 

بیکینگ پودر و جوش شیرین

 

 

طریقه ی درست کردن بیکینگ پودر خانگی:

 تهیه ی بیکینگ  در خانه کار چندان سختی نیست. موادی که برای درست کردن  بیکینگ پودر در خانه لازم است، عبارتند از جوش شیرین صد و سی گرم، نشاسته ی ذرت، بیست و هفت و نیم گرم و کرم تارتار هشتاد و یک گرم. در آغاز باید آن ها را از الک گذراند. این عمل موجب از بین رفتن هوایی می شود که در میان پودرها، وجود دارند. الک کردن پودرها موجب می شود مواد کاملا و بدون ایجاد توده با هم ترکیب شوند.

سپس بیکینگ پودر به دست آمده را در یک ظرف که در داشته باشد قرار دهید. این کار باعث می شود رطوبت نتواند به آن برسد. پودر تهیه شده را می توان بین هفت تا ده ماه در جای که خشک باشد و تاریک،  نگهداری کرد.

به این بیکینگ، پودر پخت هم گفته می شود. همان طور که قبلا گفته شد، طعم آن  اندکی تلخ می باشد. باید توجه داشت که هرچند این پودر سمی نمی باشد. اما ممکن نیست آن را همان گونه که هست و به شکل پودر مصرف کرد. بیکینگ پودر را تهیه کرده اند برای این که با مواد دیگر ترکیب شود. حداقل هنگامی که یک قاشق مربا خوری از این پودر، با نصف لیوانی آب جوش مخلوط شود، می توان آن را مصرف کرد.

در صورتی که بیکینگ پودر به انقضاء تاریخ خود رسید، خاصیت جوش شیرین را پیدا می کند و می شود به جای جوش شیرین مصرف کرد. 

بیکینگی که در خانه تهیه می شود، برای پخت نان و کلوچه و امثالهم مناسب می باشد. البته برای راحتی کار شما سایت ما    www.ghodsico.com به شما در زمینه خرید و راهنمایی هایی لازم کمک خواهد نمود.

 

 بیکینگ پودر خانگی

 

مزایا و معایب بیکینگ پودر: 

در یک قاشق چای خوری از بیکینگ پودر ، پنج کالری و دوازده درصد، از میزان سدیم روزانه مورد نیاز روزانه ی بدن وجود دارد. این اندازه از مصرف، می تواند کمی از نیاز روزانه ی  بدن به  پتاسیم و کلسیم را برآورده کند.

اما از مضرات این پودر این است که چون حاوی سدیم می باشد، برای بیماران مبتلا به فشار خون مناسب نمی باشد. همین طور اضافه کردن این پودر به نان،  مزه و بوی نان را می کاهد. گاه موجب ایجاد زخم  معده و روده هم می شود. بیکینگ موجب عدم جذب آن و کلسیم در بدن می شود.