شنبه ۰۱ اردیبهشتساعت ۱۸:۴۹Apr 2024 20
جستجوی پیشرفته

عوارض و هزینه ایمپلنت دندان توسط بهترین دندانپزشک

ایمپلنت یک روش بسیار مناسب برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته است. اما به دلیل اینکه ایمپلنت یک نوع عمل جراحی محسوب می شود، برخی از عوارض را به دنبال دارد. در ادامه در مورد عوارض ایمپلنت و رفع آنها و همچنین هزینه ایمپلنت دندان اطلاعات مفیدی را ارائه می دهیم.

 

 

ایمپلنت دندان چیست؟

کلمه ایمپلنت به معنای قرار دادن و تثبیت کردن یک بافت و جسم خارجی در بدن است که با استفاده از روش جراحی صورت می گیرد.

ایمپلنت دندان پیچ هایی از جنس تیتانیوم خالص بوده که با بدن سازگاری داشته و به صورت میله باریک درون استخوان فک قرار می گیرد. امروزه ایمپلنت جزء بهترین روش های جایگزین دندان های از دست رفته است. زیرا با قرارگیری در فک به صورت صحیح، ماندگاری بالایی دارد.

پس از اینکه ایمپلنت توسط جراح در داخل استخوان فک قرار گرفت، توسط سلول های استخوان ساز، استخوان فک به ایمپلنت جوش می ‌خورد و این فرآیند جوش خوردن حدود ۳ تا ۴ ماه زمان نیاز دارد.

برای انجام ایمپلنت دندانی محدودیت سنی خاصی وجود نداشته و هر فردی که قادر است بهداشت دهان خود را رعایت کند، می ‌تواند از ایمپلنت دندانی استفاده نماید.

اگر کودکی در اثر حادثه دندان دائمی خود را از دست بدهد، پس از رسیدن به سن ۱۶ سال می ‌تواند از ایمپلنت استفاده نماید.

در واقع اغلب افرادی که دندان های دائمی خود را از دست داده اند، برای گفتار بهتر و ایجاد زیبایی ظاهر می ‌توانند از ایمپلنت استفاده نمایند.

 

انواع مدل های ایمپلنت

کاشت دندان به روش ایمپلنت در حال حاضر جزء مستحکم ترین نوع کاشت و زیباترین مدل ها است که می تواند جایگزین دندان های دائمی از دست رفته شود.

انواع مختلف ایمپلنت دندان وجود دارد که هر بیمار با توجه به شرایط، هزینه و ویژگی های فک و صورت باید یک مدل از این ایمپلنت ها را استفاده کند.

طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس جنس مواد به کار رفته شده، در بخش‌ های مختلف آن، ابعاد و اندازه، مراحل کاشت و جایگاهی که در استخوان فک دارند، صورت می گیرد.

بررسی انواع ایمپلنت از لحاظ جنس:

ایمپلنت ها بر اساس نوع پایه فیکسچر که در آنها به کار رفته، به دو گروه دسته بندی می شوند.

 

ایمپلنت تیتانیوم

فلز تیتانیوم با بدن سازگار بوده و در استخوان فک کاشته می ‌شود که پس از مدتی سلول ‌های استخوان‌ ساز در این ناحیه موجب جوش خوردن فلز با استخوان فک می شوند.

 

ایمپلنت زیرکونیا

فلز زیرکونیا یا دی اکسید زیرکونیوم بر اساس پایه سرامیک بوده و با بدن انسان سازگاری دارد، استفاده از این فلز به جای تیتانیوم به دلیل زیبایی بیشتر آن می باشد.

 

انواع ایمپلنت بر اساس ابعاد و اندازه:

ایمپلنت ها بر اساس سایز در چند دسته و گروه قرار می گیرند که با توجه به حجم استخوان فک هر فرد، انتخاب می ‌شوند.

 

ایمپلنت معمولی

ایمپلنت معمولی به صورت دو تکه جداگانه وجود داشته که این دو تکه با پیچ به هم متصل می شوند.

 

مینی ایمپلنت

مینی ایمپلنت به نسبت ایمپلنت معمولی قطر کمتری داشته و برای جایگزینی در فضاهای کوچک تر مانند دندان های پیش مناسب است. همچنین برای فیکس کردن دندان های مصنوعی نیز گزینه کاربردی می باشد.

 

میکرو ایمپلنت

این ایمپلنت بسیار کوچک بوده و کاربرد بسیار کمی دارد و تنها زمانی که فاصله بین دندان ها بسیار کم باشد، از این نوع ایمپلنت استفاده می ‌کنند.

 

انواع ایمپلنت دندان بر حسب شکل:

ایمپلنت ‌های ساب پریواستیل

در این نوع کاشت ایمپلنت بر روی استخوان فک، داربست فلزی قرار گرفته و به جای قرار گرفتن در داخل استخوان بر روی استخوان فک و زیر لثه قرار می گیرد که مقداری از آن را بیرون از بافت لثه قرار می دهند، تا بتوانند دندان را در جای خود ثابت نگه دارند. از این روش ایمپلنت بیشتر برای افرادی که استخوان فک سالمی ندارند، یا ارتفاع استخوان آنها کافی نیست، استفاده می کنند.

 

ایمپلنت های آندواستیل

این مدل از ایمپلنت به صورت دو مرحله ای بوده و جزء پرکاربردترین نمونه های کاشت ایمپلنت است. برای این روش از جراحی کمک می ‌گیرند و در داخل استخوان جایگذاری می‌ شود. انواع مدل های ایمپلنت رزوه دار، صاف، تیغ دار و استوانه ‌ای در این گروه ایمپلنت قرار دارند. این روش بیشتر برای افراد با استخوان فک سالم، مناسب است.

 

ایمپلنت تک مرحله ای

برای این روش از یک قطعه بلند استفاده می کنند که در زمان قرارگیری در فک مقداری از آن از لثه بیرون زدگی دارد. بعد از جای گذاری و جوش خوردن تاج دندان بر روی این قسمت قرار می گیرد.

 

ایمپلنت دو مرحله ای

در این روش باید دو بار عمل جراحی و بخیه زدن بر روی لثه صورت بگیرد، در مرحله اول پیچ داخل استخوان فک قرار می گیرد و پس از چند ماه جوش خوردن، یک بار دیگر جراحی جزئی بر روی لثه صورت گرفته و روکش ایمپلنت قرار می گیرد. جزء رایج ترین نوع ایمپلنت ها محسوب می شود و انواع ایمپلنت پیچی، سیلندری و تیغه ‌ای در این دسته بندی جای دارند.

 

 

هزینه ایمپلنت چقدر است؟

تا اینجا دریافتیم که ایمپلنت یکی از روش های بسیار مناسب برای پر کردن جای خالی دندان های دائمی است. به دلیل وجود تنوع بالا برای همه افراد امکان استفاده از ایمپلنت وجود دارد.

هزینه ایمپلنت چقدر است؟ این سوال مهم که برای همه افرادی که متقاضی دریافت خدمات ایمپلنت هستند به وجود می آید.

در این بخش قصد داریم به عوامل موثر و هزینه ایمپلنت بپردازیم:

 

تعداد ایمپلنت مورد نیاز

از موارد بسیار مهم و موثر در هزینه دندان، تعداد ایمپلنت مورد نیاز است که هر چقدر تعداد بیشتر باشد، در نتیجه هزینه نیز افزایش پیدا می ‌کند.

 

نوع و برند ایمپلنت

در حال حاضر مارک ها و برندهای مختلفی در بازار وجود دارند که هر دندانپزشک متخصص با توجه به شرایط بیمار و بودجه مالی، بهترین نوع برند را انتخاب می کند.

 

نحوه کاشت ایمپلنت

انتخاب شیوه های خاص کاشت ایمپلنت به صورت یک روزه و فوری، کاشت ایمپلنت دیجیتال و کاشت ایمپلنت استاندارد هر کدام هزینه های مختص به خود را دارند.

 

درمان های جانبی

در صورت نیاز به کشیدن دندان، پیوند استخوان، پیوند لثه، بلیچینگ یا موارد مختلف دیگر در هزینه نهایی ایمپلنت موثر است.

 

تاج دندان

تاجی که بر روی ایمپلنت قرار می‌ گیرد، در دو مدل چسبی و پیچی می باشد که هزینه هر دو مدل تقریباً به یکدیگر نزدیک است. اما تاج پیچی تعویض راحت تری داشته و امکان پاکسازی آن به آسانی صورت می گیرد. اما تاج چسبی در کوتاه مدت مقرون به صرفه تر است.

ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد اما در این میان صبوری زیادی هم لازم دارد. بسته به شرایط فک بیمار بین ۳ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا ایمپلنت تکمیل شود. روند انجام ایمپلنت به این صورت است که ابتدا جراح لثه را برش می‌دهد و ایمپلنت را در استخوان فک جایگذاری می‌کند. سپس باید مدت زمانی بگذرد تا استخوان فک در اطراف ایمپلنت رشد کند و به‌اصطلاح جوش بخورد. سپس باید قسمت اباتمنت وصل شود که مجددا نیاز به جراحی دارد، سپس باید دو هفته فرصت دهید تا فک ترمیم شود. در مرحله آخر هم دندان مصنوعی روی اباتمنت وصل می‌شود و کار ایمپلنت تکمیل می‌شود.

برای ایمپلنت باید دقت کنید که جراح دندانپزشکی را انتخاب کنید که تجربه و مهارت کافی را برای انجام آن داشته باشد تا با کمترین عوارض روبرو شوید و ایمپلنت موفقی داشته باشید

 

عوارض ایمپلنت

ایمپلنت یک نوع عمل جراحی است که مانند همه عمل ها عوارضی را به دنبال دارد.

 

عوارض ایمپلنت به دو دسته کلی تقسیم بندی می شوند:

 

عوارض چند روز ابتدایی بعد از عمل

درد بعد از جراحی، بروز حساسیت، ایجاد خونریزی و ورم کردن جزء عوارضی است که در روزهای ابتدایی بعد از عمل به وجود می ‌آید و به مرور رفع می گردد.

 

عوارض ایمپلنت در دراز مدت

شکستگی پروتز، افتادن روکش ایمپلنت، مشکلات سینوسی، امکان بروز عفونی شدن دندان های جانبی ایمپلنت جزء عوارضی است که در دراز مدت به وجود می آید. 

برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت در هر دو نوع لازم است که برخی از نکات و شرایط مدنظر گرفته شود. با بررسی دقیق توسط پزشک با تجربه میزان عوارض تا حد زیادی کاهش می یابد.

 

 

برای انجام ایمپلنت به چه دندانپزشکی مراجعه کنیم؟

یکی از مهمترین وظایف بیمار برای ایمپلنت کردن، سپردن کار به دکتر جراح متخصص و با تجربه است که با رعایت این نکته می ‌تواند از ایمپلنت باکیفیت و بدون عوارض برخوردار شود.

جراحی و کاشت ایمپلنت جزء فرایندهای پیچیده ای است که باید جراحان فک و دهان با تجربه بالا این کار را انجام دهند. زیرا این افراد به صورت تخصصی آموزش های لازم را در مورد نحوه جراحی و قرار دادن ایمپلنت درون فک را به طور کامل دریافت کرده اند و بر انجام این عمل تسلط کامل دارند.

در حال حاضر برای انجام ایمپلنت می ‌توانید به چند گروه از متخصصان در حوزه دندانپزشکی مراجعه کنید:

•جراحان دهان و دندان

•پریودنتیست متخصصین لثه

•متخصصین پروتزهای دندانی

•اندودنتیس یا متخصص کانال ریشه

انتخاب هر کدام از این افراد متخصص با توجه به شرایط دهان و دندان و بافت استخوانی صورت می ‌گیرد. باید با کمک یک دندانپزشک دلسوز، یکی از این متخصصان را برای عمل ایمپلنت انتخاب کنید.

سلامت دهان و دندان بخش مهمی از سلامت و رفاه کلی افراد است. درد ناشی از پوسیدگی دندان و سایر مشکلات سلامت دهان و دندان می تواند بر فعالیت های روزمره افراد تأثیر بگذارد و کیفیت زندگی آنها را کاهش دهد. علاوه بر این، مطالعات نشان داده اند که سلامت دهان و دندان بر بیماری‌های مختلف از جمله دیابت و بیماری قلبی تاثیرگذار است. اگرچه بیماری های دهان و دندان یکی از شایع ترین و قابل پیشگیری ترین مشکلات سلامتی است، اما دستیابی به سلامت دهان نیازمند دسترسی سریع به بهترین پزشکان دندانپزشک در ایران دارد تا افراد بتوانند از خدمات پزشک ها به موقع استفاده کنند.

 

لیست دندانپزشکان برتر کشور:

 

•دکتر طاهره اسکندریان  دندانپزشک شیراز

•دکتر بیدکی دندانپزشک شیراز

•دکتر مرضیه حمزوی دندانپزشک شیراز

•دکتر کیهان قدیمی دندانپزشک تهران

•دکتر مژگان آزادخواه دندانپزشک تهران

•دکتر سعید ترابی دندانپزشک تهران

•دکتر سعید آذربایجانی دندانپزشک اصفهان

•دکتر محسن رجبی دندانپزشک مشهد

دریافت نوبت از دندانپزشکان فوق و دکترهای دندانپزشک برتر کشور برای جراحی دندان، ایمپلنت و سایر خدمات دندانپزشکی در لینک زیر:

 

https://doctoreto.com/doctors/speciality/dentist