سه شنبه ۱۱ اردیبهشتساعت ۱۹:۰۷Apr 2024 30
جستجوی پیشرفته

نهال گیلاس اصلاح شده با بهترین کیفیت

 

 

 راهنمای خرید نهال گیلاس 

میوه گیلاس از خانواده آلوسانان میباشد. میوه گیلاس یکی از بهترین و خوشمزه ترین میوه های موجود در بازار است که فارغ از اندازه کوچکی که دارد، طعم بسیار شیرین و میوه بسیار آبداری است. 

نهال های گیلاس در ایران مورد اصلاح نژاد قرار گرفته اند و بازدهی بسیار خوبی دارند. نهال های گیلاس بیشتر به صورت دیرگل هستند و این دیر گل بودن آنها باعث میشود از سرمای بهاره در امان باشند. 

مناطق سردسیر و نیمه سردسیر بهترین مناطق برای کاشت نهال های گیلاس هستند و نهال ها و درختان گیلاس در این مناطق عملکرد بهتری را از خود نشان میدهند. نهال های گیلاس اکثرا پاکوتاه هستند و ارتفاع آنها حدود 4 الی 5 متر میباشد. 

میوه های گیلاس از میوه آلبالو مقداری بزرگتر و بر خلاف میوه آلبالو که ترش است، طعم شیرین دارد. 

عمر درختان گیلاس با توجه به نژاد آنها متفاوت است ولی بیشتر آنان عمر اقتصادی حدود 25 الی 35 سال دارند که پس از طری کردن عمر اقتصادی خود، از باردهی آنها کم کم کاسته می شود. پیشتر انواع نهال های گیلاس را با هم خواهیم شناخت. 

 

انواع روش کاشت گیلاس: 

نهال یا درختان گیلاس به چند روش قابل کشت هستند که با هم مرور خواهیم کرد:  

1.روش بذری: این روش در باغات کاربرد نداشته و خیلی کم پیش آمده است که از این روش برای کاشت و پرورش درخت گیلاس اقدام کنند. این روش بیشتر در خانه مورد استفاده قرار میگیرد. به طوری که دانه یک گیلاس را کاملا تمیز کرده و به همراه تکه هایی از پوست گیلاس داخل یک طرف شیشه ای قرار دهید. سپس محیط ظرف را مقداری مرطوب کرده و درب آنرا محکم بسته و در یک محیط گرم قرار دهید.  

پس از مدتی دانه گیلاس جوانه میزد و پس از جوانه زدن، درب بطری شیشه ای را باز کرده تا هوا وارد شیشه شده و گیاه از هوا تغذیه کند. دانه جوانه زده را در اواخر زمستان یا اوایل فصل بهار در محل مورد نظر خود کاشت نمایید. سپس میتوانید گیلاس را پیوند نمایید تا کیفیت بهتری داشته باشد.  

2.روش پیوندی: این روش از روش های محبوب در بین کشاورزان و باغداران می باشد، بدین شکل که یک جوانه گیلاس که مدنظر شما میباشد را از قبل آماده سازی کنید. سپس پوست تنه درخت یا نهال گیلاس خود را با یک چاقو جدا کنید و زیر پوست درخت، یک برش به اندازه یک سانتی متر ایجاد کنید و جوانه پیوندی را روی محل برش قرار داده و سپس با استفاده از چسب آنرا محکم کنید. 

3.روش قلمه زدن: برای استفاده از روش قلمه زنی برای درخت گیلاس یک ظرف که ته آن را برای زهکشی سوراخ کرده اید باید آماده کنید. درون ظرف مقداری خاک رس به همراه پیت ماس و پرلیت بریزید. سپس یک ساقه ای که دارای 2 الی 5 عدد برگ و جوانه باشد را از قسمت بالایی به اندازه 10 الی 15 سانتی متر قطع کرده و انتهاب قلمه را آغشته به هورمون ریشه زایی کنید.  

برگ های قلمه را تا 4 الی 5 سانتی متر مانده به انتهای قلمه، جداسازی کرده و در اطراف قلمه دو عدد برش به اندازه های 3 الی 4 سانتی متر ایجاد کنید. 

یک سوراخ داخل ظرف مورد نظر که قبلا با خاک آماده کرده اید ایجاد کرده وقلمه را درون آن قرار دهید و سپس خاک اطراف آن را محکم کرده و آبیاری نمایید. 

ظرف را در محیط نسبتا گرم (حدودا 15 درجه ) قرار دهید و مرتب رطوبت آنرا تامین کنید. پس از 2 الی 3 هفته قلمه را با ملایمت بیرون بکشید و در صورتی که ریشه زده بود میتوانید آن را به گلدان منتقل کرده و کم کم در معرض نور خورشید قرار دهید تا عادت کند. 

 

 

انواع گیلاسنهال گیلاس تک دانه سیاه: 

نهال گیلاس تک دانه سیاه، دیرگل و زودبازده بوده و از اواخر فروردین گلدهی آن آغاز میگردد.ارتفاع این درخت گیلاس حدود 4 الی 8 متر است. رنگ میوه گیلاس تک دانه سیاه همانطور که از نامش پیداست به رنگ سیاه است و بسیار میوه خوشمزه ای است. زمان برداشت این میوه، اواخر خرداد ماه است. بهترین ارتفاع از سطح دریا، ارتفاع 100 الی 3000 متر از سطح دریا برای کاشت این نهال میباشد. 

فاصله 4*4 متر برای کاشت و نیاز سرمایی 800 الی 1600 ساعت دمای منفی 7 درجه، از بیاز های کاشت این نهال است. این نهال امکان کاشت در نواحی گرمسیری را نداشته و کاشت در این نقاط باعث افت کیفیت باردهی و میوه های آن میشود. 

 

نهال گیلاس صورتی: 

نهال گیلاس صورتی بومی کشور ایران و شهر لواسان میباشد که در دسته آلبالو های دیرگل قرار گرفته است. باردهی این نهال از سالهای دوم کاشت آغاز شده و از سال سوم به بعد، باردهی اقتصادی آن آغاز میشود. 

عمر اقتصادی 25 الی 30 سال داشته و ارتفاعی حدود 4 متر که برداشت میوه های این درخت را آسان تر ساخته است. 

میوه های گیلاس صورتی با توجه به نام آن به رنگ صورتی بوده و یک میوه شیرین و آبدار است. برداشت میوه های این درخت از اوایل تیر ماه امکان پذیر است. 

برای کاشت این نهال، فاصله 4*4 متر مربع باید رعایت شود. نیاز سرمایی این درخت حدود 800 الی 1600 ساعت دمای منفی 7 درجه است که باید به خوبی آن را دریافت کند. 

نور یکی از مهم ترین عوامل رشد و باردهی این درخت گیلاس است. 

 

نهال گیلاس زرد عسلی: 

این نهال گیلاس متعل به کشور ایران و شهر زیبای ارومیه میباشد. این نهال دیرگل بوده و مناسب مناطق سردسیری است. نیمه دوم فروردین ماه زمان آغاز گلدهی نهال گیلاس زرد است و این نهال عمر اقتصادی حدود 80 سال را دارا میباشد. 

رنگ میوه های این درخت گیلاس، زرد رنگ با گوشتی به رنگ سفید است. هر درخت گیلاس زرد در صورت پرورش صحیح حدود 50 کیلوگرم باردهی دارد. 

فاصله 4*4 متر مربع برای کاشت این نهال گیلاس بایستی رعایت گردد. ارتفاع 500 الی 1800، بهترین ارتفاع از سطح دریا برای کاشت این نهال گیلاس است که بایستی رعایت شود. 

درخت گیلاس زرد عسلی نیاز سرمایی 800 الی 1600 ساعت دمای منفی 7 درجه را دارد که باید به خوبی آن را دریافت کند. 

نور یکی از مهمترین عوامل رشد و باردهی درخت گیلاس زرد عسلی است . 

 

نهال گیلاس رژینا خوشه ای : 

بر خلاف دیگر نهال های گیلاس، نهال گیلاس رژینا خوشه ای بومی کشور فرانسه میباشد . این نهال دیرگل بوده که گلدهی آن از اواسط فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه طول میکشد. 

باردهی نهال گیلاس رژینا از سال دوم کاشت و باردهی اقتصادی آن از سال سوم کاشت شروع می شود. عمر اقتصادی این درخت 60 سال است و رنگ میوه گیلاس رژینا قرمز و میوه ای بسیار شیرین و خوشمزه که هر یک 4 الی 6 گرم وزن دارد. 

بهترین فاصله برای کاشتن نهال گیلاس رژینا فاصله 5*5 متر است.100 الی 3000 متر، ارتفاعی است که از سطح دریا باید داشته باشد تا گیلاس رژینا، بهترین عملکرد خود را نشان دهد. 

نیاز سرمایی این درخت گیلاس 800 الی 1600 ساعت دمای منفی 7 درجه است که باید به خوبی آن را دریافت کند. این درخت باید روزانه 6 ساعت نورم مستقیم خورشید را دریافت کند. 

این درخت مناسب مناطق سردسیری میباشد. 

 

 

آبیاری و هرس: 

آبیاری یکی از مهم ترین نیاز های درختان گیلاس می باشد. به طوری که هر درخت نابالغ گیلاس باید هر 2 الی 3 روز یکبار آبیاری شود. با بزرگتر شدن نهال و به بلوغ رسیدن آن، میتوان فواصل آبیاری را به 7 الی 8 روز یکبار، افزایش داد. 

درختان گیلاس نیاز به هرس جدی ندارند و هرس فقط به منظور چیدن شاخه و برگ های بیمار و اضافی درخت انجام میگیرد. 

 

فواید و خواص میوه گیلاس: 

میوه گیلاس دارای ویتامین های K، C، A، منیزیم، کلسیم و کربوهیدرات میباشد. این میوه در درمان مشکلات کلیه و کبد بسیار موثر بده و از بیماری سرطان جلوگیری میکند. مصرف میوه گیلاس باعث برطرف کردن مشکلات بی خوابی میشود باعث آرامش سیستم عصبی نیز میگردد. 

 

خرید نهال گیلاس 

با توجه به مواردی که گفته شد میوه گیلاس یک میوه دیرگل است که میتواند از سرمای بهاره جان سالم به در ببرد. همچنین نهال های گیلاس در گروه نهال های زودبازده قرار میگیرند و باردهی هر درخت بین 35 الی 5 کیلوگرم میباشد. 

شما عزیزان میتوانید جهت احداث باغات گیلاس و پرورش درختان گیلاس، با تیم سیمین نهال در ارتباط باشید تا بهترین مشاوره را دریافت کرده و اقدام به احداث باغات خود کنید. 

سیمین نهال دشت سبز به شماره ثبت 3926، از بزرگترین نهالستان های شمال غربی کشور میباشد که تولید کننده بیش از 70 نوع نهال پیوندی و اصلاح شده، مثمر و غیر مثمر بوده و در خدمت عموم مردم عزیز کشورمان میباشد. 

جهت خرید نهال های کشاورزی دیگر همچون نهال های گردو، نهال بادام، نهال گلابی و دیگر نهال ها از سایت ما بازدید کرده و در صورت تمایل اقدام به خرید نهال نمایید.