پنجشنبه ۰۶ اردیبهشتساعت ۰۹:۴۵Apr 2024 25
جستجوی پیشرفته

خاص‌ترین کافه‌های شهر استانبول

استانبول شهری است که از اروپا تا آسیا تداوم یافته است. این شهر چند فرهنگی که به‌نوعی قبله‌ی گردشگران دنیا به شمار می‌آید، جمعیتی تقریبا دو برابر لندن دارد و سده‌ها است که با رگه‌هایی از فرهنگ‌های اروپایی، عثمانی و خاورمیانه‌ای که در جای‌جای شهر به چشم می‌خورد، به عنوان محلی برای تلاقی دنیای شرق و دنیای غرب شناخته می‌شود. کافه‌های استانبول دقیقا همان مکان‌هایی هستند که می‌توان به تماشای برخورد این فرهنگ‌ها با هم نشست. 

کافه‌ها که حکم رگ‌های حیات‌بخش شهر را دارند، در هر خیابانی به چشم می‌خورند و هر محله به کافه‌های منحصربه‌فرد خود می‌بالد که هر خیابان را متمایز از دیگری می‌سازد. وقتی که برای سفر به استانبول برنامه‌ریزی می‌کنید، علاوه‌بر بازدید از دیدنی‌های استانبول حتما باید زمانی را هم برای رفتن به کافه‌های خاص استانبول و آشنایی با فرهنگ کافه‌نشینی این شهر اختصاص بدهید. مجله گردشگری کجارو فهرست کاملی از کافه‌ها، هتل‌ها و رستوران‌های استانبول گردآوری کرده است و مسافران می‌توانند هر آنچه برای سفر به استانبول باید بدانند را در کجارو مشاهده کنند. مجله گردشگری کجارو، ضمن تهیه‌ی اطلاعات دقیقی درباره‌ی جاهای دیدنی استانبول، هزینه سفر به استانبول، مراکز خرید استانبول، بهترین زمان سفر به استانبول و نکاتی که باید برای خرید تور استانبول دانست، بهترین آفرهای تور‌ ارزان قیمت و تور لحظه آخری استانبول را در خود جمع کرده است تا مسافران بتوانند با اطلاعات کامل درباره‌ی آنچه در این شهر انتظار آن‌ها را می‌کشد، به مقایسه‌ی قیمت تور استانبول بپردازند و پس از بررسی ویژگی‌ها و امکانات هر کدام از آفرها، ارزان‌ترین تور ترکیه را خریداری کنند. 

در ادامه چند مورد از خاص‌تری کافه‌های استانبول معرفی می‌شوند تا در کنار تجربه‌ی کافه‌نشینی به سبک محلی‌های ترک‌ها و نوشیدن چای یا قهوه‌ی ترک که از لحاظ عطر و طعم، چیزی کمتر از اسپرسو ندارد، ساعاتی را با محلی‌ها هم‌صحبت شوید و شاید آینده‌ی خودتان را هم در تفاله‌های جامانده در ته فنجان‌های کوچک قهوه ببینید. برخی از این کافه‌ها این فرصت را به شما می‌دهند که تاریخ و عرفان را در کنار هم تجربه کنید و برخی نیز فضایی را مهیا کرده‌اند که کمی از زندگی پرتکاپوی شهری فاصله بگیرید و استراحت کنید. 

 

کافه پیر لوتی هیل (Pierre Loti Hill Cafe)

 

 

کافه‌ی معروف پیر لوتی در استانبول به‌احترام رمان‌نویس سرشناس فرانسوی به این نام خوانده می‌شود. او یکی از طرفداران پروپاقرص استانبول بود و چندین سال در این شهر زندگی می‌کرد. کافه پیر لوتی از چشم‌انداز بی‌نهایت تماشایی بندر طبیعی گلدن هورنز (Golden Horns) برخوردار است که به‌خاطر تلالو نور خورشید در آب‌های آن به رنگ طلایی درمی‌آید و همین مناظر مسحورکننده‌ی این آبدره بود که پیر لوتی را به بالای تپه می‌کشاند تا از این کافه‌ی کوچک به اطراف نگاه کند. کافه در زمان حیات وی تنها یک کافه‌ی ساده و متروک بود که تنها ابزار آن یک اجاق کوچک برای دم کردن قهوه‌ی ترک بود. اما امروزه این کافه محلی فراتر از یک کافه‌ی صرفا خوب است و مشتریان می‌توانند پشت میزهایی که زیر سایه‌ی درختان قرار داده شده‌اند از انواع نوشیدنی‌های دم‌کردنی آن بهره‌مند شوند. قهوه‌ی ترک دم‌کرده و تازه‌ی کافه پیر لوتی، بستنی‌های شکلاتی تلخ و اسنک‌های متنوع آن که با قیمتی ارزان ارائه می‌شوند، در نوع خود مثال‌زدنی هستند. برای رسیدن به کافه، می‌توان از تله‌کابین استفاده کرد و در حین سواری از مناظر تماشایی اطراف نیز لذت برد. 

 

کوروکاوچی مهمت افندی (Kurukahveci Mehmet Efendi)

 

اگر دنبال کافه‌ای اصیل و معتبر در استانبول می‌گردید، حتما سری به منبع افسانه‌ای قهوه‌ی ترک بزنید. کافه‌ی کوروکاوچی مهمت افندی درست در مرکز بازار پرهیاهو و شلوغ بزرگ استانبول واقع شده است و رفتن به آنجا، خود به‌تنهایی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد برای هر مسافر به‌شمار می‌آید. رایحه‌ی قهوه‌ی گرم و تازه‌ای که در حال دم کشیدن روی شن‌های داغ هستند، از هر گوشه‌ی این کافه به مشام می‌رسد. به‌محض اینکه به کافه برسید چشم‌تان به صف شلوغ و طویلی خواهد افتاد که معمولا کل راه را بند می‌آورد. بله، درست فکر می‌کنید! همه‌ی آن‌ها منتظر نوبت‌شان هستند تا قهوه بخرند و سریع خودشان را از آن ازدحام دور کنند. شما هم می‌توانید مثل سایرین یک بسته قهوه بخرید و بروید؛ یا اینکه یک فنجان کوچک قهوه سفارش بدهید و یک گوشه در کنار این قهوه‌خانه‌ی قدیمی و شلوغ بایستید و آن را نوش‌جان کنید. شاید درست نباشد که اسم کافی‌شاب یا کافه را روی این محل گذاشت؛ اما، به‌طور یقین اینجا تجربه‌ای است که ارزش خرید تور ترکیه را دارد. قهوه‌های کوروکاوچی مهمت افندی بهترین قهوه‌های ترکی است که می‌توان در سفر به ترکیه امتحان کنید. 

 

کافه مانداباتماز (Mandabatmaz)

 

 

کافه مانداباتماز، واقع در خیابان استقلال استانبول، گوهری بی‌همتا در این شهر است. این کافه ده‌ها سال است که همچنان پابرجا و مشغول فعالیت است و این ماندگاری، موفقیت کمی نیست. کافه مانداباتماز، کافه‌ای کوچک با تعداد میز در فضای داخلی و محوطه‌ی خارجی است که در کوچه‌ای تنگ و باریک قرار دارد. تزئینات زیادی در این کافه وجود ندارد، نیازی هم به دکوراسیون آن‌چنانی نیست. رایحه‌ی قهوه‌ی تازه تنها زینتی چنین فضایی است و از این لحاظ، کافه مانداباتماز هیچ‌چیزی کم ندارد.

کافه مانداباتماز به‌صورت خانوادگی اداره می‌شود و به احتمال زیاد، این همان عاملی است که کافه را به موفقیت رسانده است. می‌توان مراحل آماده‌سازی سنتی قهوه‌ی ترک را در این کافه از نزدیک دید. کیمیل پیلیک (Cimil Pilik) مالک کافه مانداباتماز قهوه را به‌خوبی می‌شناسد و از جذوه یا همان قوری‌های سنتی عثمانی برای تهیه‌ی قهوه ترک استفاده می‌کند. هیچ قهوه‌ی دیگری در این کافه سرو نمی‌شود. اما اگر اهل قهوه نیستید، چای سیاه معروف ترک را هم می‌توانید در این کافه‌ی شگفت‌انگیز سفارش بدهید. 

کافه دم کاراکوی (Dem Karakoy)

کاراکوی یکی از بهترین و جذاب‌ترین محله‌های استانبول است؛ ولی شهرت کافه دم کاراکوی به‌خاطر محل آن نیست. این کافه شهرتش را مدیون ۶۰ نوع چای متفاوتی که برای مشتریان سرو می‌کند. اگر شما هم در زمره‌ی کسانی هستید که چای نقش پررنگی در زندگی‌تان دارد، حتما باید از این کافه بازدید کنید و چای‌های سفید، سبز، اولانگ، سیاه، دودی و تخمیری خوش‌رنگ و خوش‌عطری که آنجا تهیه و سرو می‌شوند را امتحان کنید.

عطر چای از مفهوم متفاوتی در کافه دم کاراکوی برخوردار است. کارکنان این کافه گاهی‌اوقات مواد لازم برای تهیه‌ی چای را به سر میزهای مشتریان می‌آورند و به مشتریان فرصت کافی می‌دهند تا پس از بو کردن آن‌ها و دریافت اطلاعات کامل درباره‌ی آن‌ها، چای مورد علاقه‌ی خود را انتخاب کنند. در کنار چای‌های مختلفی که در کافه دم سرو می‌شود، دسرها و صبحانه‌هایی مانند سیمیت و پنیر سفید، منمن (تخم‌مرغ به‌همراه سبزیجات) و انواع بورک نیز در منوی این کافه وجود دارند. 

 

کافه و کتابخانه ترک آلمان (Turk Alman Kitabevi & Cafe)

 

 

اگر از مطالعه‌ی کتاب در حین نوشیدن چای لذت می‌برید، کافه ترک آلمان دقیقا همان محلی است که به آن نیاز دارید. در نگاه اول، تصور خواهید کرد که قدم درون پاریس گذاشته‌اید. چرا که میزهای چوبی با صندلی‌های فلزی و تزئین‌شده شباهت زیادی به فضاهای اروپایی دارد. فضای داخلی کافه طوری آراسته شده است که مانند کتابخانه‌ای با صدها کتاب به‌نظر می‌رسد. می‌توانید روی صندلی بنشینید، یا یک مبل راحل پیدا کنید و در همان حال که کتابی را ورق می‌زنید، قهوه‌‌تان را جرعه‌جرعه بنوشید. شومینه‌ای عالی در مرکز کافه قرار داده شده که باعث می‌شود کل شومینه مانند یک خانه به نظر برسد. کارمندان این کافه‌ی چند فرهنگی به زبان‌های ترکی، انگلیسی و آلمانی تسلط دارند. ویژگی مثبت این کافه آن است که در زمان مطالعه‌ی کتاب یا کار با لپ‌تاپ (و وای‌فای رایگان کافه) هیچ‌کس مزاحم شما نخواهد شد. مهم‌ترین نوشیدنی کافه، قهوه ترک سیاه با حبه‌هایی از شیرینی لقمه‌ی ترک است که طعمی دلنشین به قهوه می‌بخشد. قهوه‌های دیگری مانند اسپرسو یا کاپوچینو هم در اینجا سرو می‌شود. انواع اسموتی، چای، چیزکیک و حتی ساندویچ هم می‌توان سفارش داد.

چانگالکوی چینارالتی (Cengelkoy Cinaralti)

 

عمر سکونت در منطقه‌ی چانگالکوی به قرن پنجم بازمی‌گردد. هنوز هم می‌توان نشانه‌هایی از زندگی سنتی مردمان بسفر را در این منطقه مشاهده کرد. محلی‌ها اینجا را به‌خاطر باغ چای چینارالتی (که به معنی زیر درخت چنار است) می‌شناسند که لوکیشین فیلمبرداری یکی از سریال‌های پرطرفدار دهه‌ی ۹۰ میلادی در این کشور بوده است. گفته می‌شود درخت چناری که روی این فضا سایه افکنده و ویژگی بارز و منحصربه‌فرد آن است، ۹۰۰ سال قدمت دارد. آوردن هر گونه نوشیدنی به این کافه ممنوع است. محلی‌ها عاشق آن هستند که کمی بورک از مغازه‌های اطراف تهیه کنند و چای را از این کافه تهیه کنند و صبح‌ها، پیش از آنکه به سر کار یا مدرسه بروند، صبحانه‌ای سبک در فضای آرامش‌بخش این کافه میل کنند. حتما از منظره‌ی زیبای تنگه بسفر و پل روی آن لذت خواهید برد. 

پیشنهاد می شود مقاله چرا باید به استانبول سفر کرد؟ را نیز مطالعه کنید.

 

 

منبع : ویرلن