سه شنبه ۰۴ اردیبهشتساعت ۱۰:۱۹Apr 2024 23
جستجوی پیشرفته

لوله مانیسمان چیست؟ کاربرد و روش تولید آن

 

 

لوله مانیسمان یکی از رایج‌ترین انواع لوله‌های مورد استفاده در صنایع مختلف است که از آن با نام لوله‌های بدون درز نیز یاد می‌شود. برای درک بهتر این موضوع که لوله مانیسمان چیست لازم است تا با تفاوت‌های این لوله‌ها با لوله‌های درزدار و همچنین مراحل ساخت این لوله کمی آشنا شوید. به طور کلی لوله‌ها دو نوع درزدار و بدون درز هستند. برای ساخت لوله‌های درزدار از ورقه‌های فلز و فولات استفاده می‌شود و بعد از شکل گیری لوله، دو طرف آن جوش داده می‌شود. اما روش تولید لوله مانیسمان بسیار متفاوت است. برای تهیه این لوله به جای ورقه، از شمش فولادی استفاده می‌شود و از همین رو ساخت آن نیاز به زمان و تجهیزات بیشتری دارد و هیچ درزی در این لوله‌ها ایجاد نمی‌شود. امروزه کاربرد لوله مانیسمان در صنایع مختلف، موجب شده تا این لوله در اندازه‌های و ابعاد مختلفی تولید شود و برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار بگیرد.

 

لوله مانیسمان چیست؟

لوله مانیسمان یا لوله بدون درز به لوله‌هایی گفته می‌شود که در ساخت آن‌ها هیچ درزی در لوله ایجاد نمی‌شود و برای تهیه لوله، یک شمش تو پر فولادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لوله‌ها برای اولین بار توسط دو برادر مخترع آلمانی به نام مانیسمان ساخته شد و استفاده از آن به دلیل مقاومت بالایی که دارد، به سرعت در میان صنایع مختلف مثل نفت، گاز و پتروشیمی گسترش یافت. به طور معمول لوله مانیسمان در شاخه‌های 6 متری تولید می‌شود و سایزهای مختلفی دارد. برای اتصال انواع لوله مانیسمان باید از تجهیزات مناسب این لوله استفاده نمود. هماهنگی اتصالات مانیسمان با ضخامت لوله اهمیت زیادی در کارایی و عمر این لوله‌ها دارد و باید به آن توجه شود و نمونه‌های این اتصالات در وب سایت‌های شهر آهن و دکتر تامین نیز وجود دارد.

 

مهم‌ترین ویژگی‌های لوله مانیسمان

نوع تولید لوله‌های مانیسمان موجب شده ویژگی‌های متمایزی نسبت به سایز لوله‌ها داشته باشند و از آن‌ها برای انتقال موادی حساس و باارزش در صنعت استفاده شود. از آنجایی که هزینه ساخت و تولید لوله مانیسمان با قطر بالا چندان به صرفه نیست، این لوله‌ها نهایتاً تا قطر 24 اینچ تولید می‌شوند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های لوله مانیسمان اشاره شده است:

 استحکام زیاد

طول عمر طولانی

انتقال مواد با دمای زیاد

تحمل فشار زیاد

عدم نشت مواد سمی

مقاوم در برابر خوردگی

 

کاربرد لوله مانیسمان

بعد از اینکه متوجه شدیم لوله مانیسمان چیست بهتر است نگاهی به کاربرد لوله مانیسمان بیندازیم. فرآیند تولید این لوله‌ها از قرن نوزدهم توسعه پیدا کرد و به سرعت به یکی از انواع پر مصرف لوله‌های مورد استفاده در صنایع مختلف تبدیل شد. امروزه برندهای مختلفی در دنیا لوله مانیسمان تولید می‌کنند و با کیفیت‌های مختلف روانه بازار می‌شوند. توجه به اندازه لوله مانیسمان و همچنین اطمینان از کیفیت محصول مهم‌ترین مواردی هستند که در زمان خرید لوله مانیسمان اهمیت دارند. لوله مانیسمان در صنایع مختلفی کاربرد دارد و در ادامه به چند کاربرد لوله مانیسمان اشاره شده است.

 انتقال نفت و گاز

ساخت لوله تفنگ و تانک

اکسل خودرو

صنایع نظامی

صنایع دارویی

صنایع غذایی

انتقال آب و فاضلاب

انتقال مواد اسیدی

آب‌رسانی و لوله‌کشی عمومی

تأسیسات ساختمانی

انتقال برق

صنایع دریایی

صنایع کشتی سازی

ساخت تجهیزات هیدرولیک

ذخیره و انتقال هیدروژن

خطوط آتش‌نشانی

 

 

 

روش تولید لوله مانیسمان

معمولاً روش تولید لوله مانیسمان به صورت اکسترودینگ صورت می‌گیرد. برای این روش از قالب‌های مختلفی استفاده می‌شود و شمش فولادی در اندازه مورد نیاز برش می‌خورند. سپس در مرحله گرمادهی قرار می‌گیرند و در کوره‌هایی مخصوص سرخ می‌شوند. سپس شمش به وسیله تجهیزاتی خاص سوراخ می‌شود و فولاد گرم شده گرد می‌شود. در مرحله شلیک سنبه، یک سنبه 12 متری با سرعت بالا به داخل شمش شلیک می‌شود و بعد از اینکه صاف و یک دست شد، سنبه از شمش جدا می‌شود و بعد از چند مرحله مختلف در نهایت لوله سرد می‌شود.

 

قیمت لوله مانیسمان

مهم‌ترین عواملی که روی قیمت لوله مانیسمان تأثیر می‌گذارد، مربوط به ابعاد، سایز، کیفیت و کاربرد لوله مانیسمان است. از طرف دیگر کشور سازنده لوله مانیسمان نیز می‌تواند بر قیمت کلی این لوله‌ها مؤثر باشد. امروزه بخش عمده‌ای از انواع لوله مانیسمان در داخل کشور و توسط تولیدکنندگان داخلی تهیه می‌شود و بخشی دیگر نیز از کشورهایی نظیر چین، روسیه، اسپانیا، آلمان و اوکراین به کشور وارد می‌شود. شما می‌توانید برای خرید انواع لوله مانیسمان به وب سایت دکتر تامین سر بزنید و بعد از استعلام قیمت‌ها، تجهیزات مورد نظر خود را خریداری نمایید.

 

جمع‌بندی

لوله مانیسمان یا بدون درز ویژگی‌های متفاوتی با لوله‌های درزدار دارد و از آن‌ جایی که هیچ گونه جای درزی روی این لوله‌ها وجود ندارد، برای انتقال مواد اسیدی و بسیار سرد یا بسیار گرم نیز کاربرد دارند. خورندگی این لوله‌ها نسبت به لوله‌های درزدار کمتر است و برای اینکه مقاومت بیشتری کسب کنند و دچار پوسیدگی نشوند، از لایه گالوانیزه روی لوله‌ها استفاده می‌شود.