سه شنبه ۲۹ اسفندساعت ۱۳:۵۱Mar 2024 19
جستجوی پیشرفته

پیش از خرید لپ تاپ مهندسی به چه نکاتی باید توجه کرد

 

‌قیمت لپ تاپ

 

لپ‌تاپ مهندسی از بسیاری جهات مشابه لپ‌تاپ اداری است با این تفاوت که سخت‌افزار به مراتب قدرتمندتری دارد. کاربرد لپ‌تاپ مهندسی اجرای ساده و روان نرم‌افزارهای مورد نیاز طراحان، معماران و سایر علوم مرتبط به فناوری است. تمام مشاغل در حیطه‌ی طراحی محصول، انیمیشن، استریم محتوا و کار با دیتابیس‌های عظیم نیاز به سخت‌افزاری قوی برای فعالیت دارند.

عموما طراحی لپ‌تاپ‌های مهندسی بسیار ساده و به‌دور از طرح‌های فانتزی و عجیب و غریب است. سیستم خنک‌کننده‌ی آنها بهینه است و شارژدهی مناسبی دارند. اگر حوزه‌ی شغلی و فعالیت‌های مورد نظر شما نیاز به پردازش بیشتری داشته باشد، بر روی انتخاب پیکربندی حساس‌تر باشید. در واقع هرچقدر بیشتر هزینه کنید لپ‌تاپ به مراتب قوی‌تری در اختیار خواهید داشت. پس اگر به جای پی‌سی یا آل این وان، لپ‌تاپ را برای انجام امور خود در نظر گرفته‌اید با ادامه‌ی مقاله همراه باشید.

مهم‌ترین فاکتور لپ‌تاپ مهندسی پردازنده و حافظه‌ی رم است و بر خلاف لپ‌تاپ گیمینگ، کارت گرافیک در اولویت بعدی قرار می‌گیرد. یکی از راحت‌ترین انتخاب‌ها به خصوص برای طراحان و مهندسین نرم‌‌افزار مک‌بوک اپل است؛ سایر کاربران حرفه‌ای حتما پیش از خرید مک‌بوک باید از عرضه شدن نرم‌‌افزارهای موردنیاز خود روی MacOS اطمینان حاصل کنند. مک بوک پرو 14 اینچی و 16 اینچی 2021 به لطف پردازنده‌ی M1 Pro یا M1 Max نهایت عملکرد را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

تقریبا بیشتر نرم‌افزارهای مهندسی مانند اتوکد، 3D Max و مجموعه‌ی ادوبی با معماری جدید اپل سازگار شده‌اند. اما توجه داشته باشید نصب نسخه‌های غیراورجینال این نرم‌افزارها می‌تواند با مشکلاتی همراه باشد. غیر از مشکلات نرم‌افزاری در کشور ما، مک بوک ایده‌آل‌ترین گزینه برای مهندسان صدا و طراحان گرافیک محسوب می‌شود.

اگر به محصولات مایکروسافت علاقه دارید، گزینه‌های متنوعی را برای انتخاب پیدا خواهید کرد. اما پرچمدار تمام آن‌ها سرفیس استودیو لپ‌تاپ است که علی‌رغم سخت‌افزار نه چندان قدرتمند روی کاغذ، عملکرد پایداری را نصیب کاربر می‌کند. اگر محدودیتی برای تأمین هزینه‌ی خرید لپ‌تاپ مهندسی ندارید، سرفیس و مک از بهترین‌ها هستند.

اولین قدم در انتخاب هر لپ‌تاپی آگاهی کامل از نیازهایتان است. پیکربندی یک لپ‌تاپ مهندسی برای تدوین ویدیو با پیکربندی همان مدل برای ویرایش صدا یا برنامه‌نویسی متفاوت است. برای مثال سری ProArt Studiobook ایسوس با نگاهی ویژه به تولیدکنندگان محتوای تصویری تولید شده است و تنها در صورتی گزینه‌ی ایده‌ال شما به عنوان یک لپ‌تاپ مهندسی و حرفه‌ای خواهد بود که نیاز اصلی شما تولید محتوای تصویر و استفاده از قابلیت‌های ویژه‌‌ی آن باشد.

 

پردازنده در لپ تاپ مهندسی

استفاده از پردازنده‌های ورک‌استیشن مانند زئون اینتل، امری مرسوم در لپ‌تاپ‌های مهندسی است. بسیاری از برندها حداقل یک پیکربندی پرچمدار در این رده با پردازنده Xeon طراحی و تولید می‌کنند. این پردازنده‌ها تعداد هسته و ترد زیاد و حداکثر فرکانس بالاتری نسبت به سایر مدل‌ها دارند. فارغ از سری زئون حتما پردازنده‌ی سری H یا G اینتل و سری H کمپانی AMD را انتخاب کنید. پردازنده‌های سری U کم‌مصرف هستند و توان پردازشی آنها محدود شده است بنابراین در بین لپ‌تاپ‌های مهندسی جایی ندارند. ضمن اینکه اغلب نرم‌افزارهای پیشرفته می‌توانند از تمام هسته‌ها به شکلی کاملا بهینه استفاده کنند.

 

صفحه نمایش در لپ تاپ های مهندسی

صفحه نمایش در لپ‌تاپ‌های مهندسی به خصوص برای طراحان اهمیت بیشتری نسبت به سایر دسته‌بندی‌ها دارد. نرخ نوسازی تصویر در این رده اهمیت چندانی ندارد؛ هرچند که 120 هرتز را برای تجربه‌ی کاربری بهتر پیشنهاد می‌کنیم. اما در عوض، رزولوشن بالا و دقت رنگ به ویژه برای ویرایش تصاویر مهم است. دارا بودن تأییدیه‌های مختلف مانند پنتون یا ادوبی و پشتیبانی کامل از استانداردهای فضای رنگی مانند DCI-P3 یا sRGB می‌تواند ارزش یک لپ‌تاپ مهندسی را به شدت بالا ببرد. امروزه حتی صفحه نمایش OLED هم به لپ‌تاپ‌ها ورود پیدا کرده است و در نوت‌بوک‌های پرچمدار ایسوس شاهد استفاده از آن هستیم.

 

با لپ تاپ خود قصد انجام چه کاری دارید؟

سوالی که پیش می‌آید این است که آیا می‌توان از لپ‌تاپ مهندسی برای بازی استفاده کرد؟ در یک کلمه بله، اما به مشخصات سخت‌افزاری هم بستگی دارد. کارت‌های گرافیک سری Quadro انویدیا برای بازی طراحی نشده‌اند. البته به این معنی نیست که نمی‌توان با آن بازی کرد اما در اموری همچون رندر تصاویر بهینه شده و بسیار قدرتمند هستند.

اگر دنبال سیستمی اقتصادی برای تولید محتوا هستید یا لپ‌تاپ مورد نظرتان کارت گرافیک مجزا ندارد، حتما پردازنده‌های با گرافیک یکپارچه را مدنظر قرار دهید. نرم‌افزارهای مجموعه‌ی ادوبی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور یا ایندیزاین با کارت گرافیک 1650 انویدیا و حتی کمتر هم قادر به فعالیت هستند. اما زمانی که بحث ویدیو یا کارهای سه‌بعدی می‌شود، هرچه کارت گرافیک قویتری داشته باشید، سرعت رندر و خروجی گرفتن هم بیشتر خواهد شد.

مزیت انتخاب لپ‌تاپ مهندسی این است که با دانش کم در حوزه سخت‌افزار هم می‌توانید به پیکربندی توصیه شده توسط سازندگان اعتماد کنید. یکی از بهترین راهنما‌ها نیز سیستم مورد نیاز هر نرم‌افزار است. به طور کلی نرم‌افزاری که پردازش محاسباتی زیادی نیاز دارد مثل فتوشاپ، پریمیر پرو، اتوکد، ویژوال استودیو و متلب نیاز به پردازنده‌ی قویتری دارند. در مقابل نرم‌افزارهای گرافیکی مانند 3D Max، بلندر و حتی افترافکت با کارت گرافیک قویتر، سرعت رندر بالاتری را نصیب کاربر می‌کنند.

 

 

حافظه و درگاه ‌های لپ تاپ مهندسی

رم در لپ‌تاپ مهندسی از دیگر قطعات مهم است. اگر عادت به مالتی تسکینگ دارید و به طور همزمان نرم‌افزارهای زیادی را استفاده می‌کنید، داشتن رم زیاد با سرعت بالا نعمت بزرگی است. حداقل 8 گیگابایت برای استفاده‌ی حداقلی در یک نرم‌افزار و 16 یا 32 گیگابایت برای امور مالتی‌تسکینک پیشنهاد می‌شود. لپ‌تاپ‌هایی با 4۸ یا 64 گیگابایت رم هم در بازار وجود دارند که برای فعالیت‌های سنگین‌تر می‌توانید روی آن حساب کنید.

برای حافظه‌ی ذخیره‌سازی هم با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. حافظه‌های اس‌اس‌دی NVMe مبتنی بر درگاه PCIe هم در لپ‌تاپ‌های ارزان یافت می‌شوند. توصیه می‌شود در صورت امکان لپ‌تاپی با این نوع حافظه انتخاب کنید. برای ذخیره داده‌های خود در کنار آن می‌توانید از هارددیسک یا حتی هارد اکسترنال بهره ببرید.

به احتمال زیاد صفحه کلید کامل یا استاندارد و تاچ‌پد با کیفیت در لپ‌تاپ مهندسی به کارتان خواهد آمد. استفاده از نمایشگر لمسی هم به خودتان بستگی دارد، اما توجه ویژه‌ای به درگاه‌ها و اتصالات داشته باشید. بسیاری از کاربران ممکن است به طور همزمان از ماوس باسیم، کیبورد جداگانه، فلش مموری یا هارددیسک و SSD اکسترنال استفاده کنند. پس درگاه‌های USB چه نوع A و چه نوع C اهمیت بیشتری دارند. همچنین داشتن درگاه‌های HDMI یا VGA که هنگام اتصال لپ‌تاپ به مانیتور خارجی، بسیار کارآمد است. درگاه کارت حافظه و درگاه اترنت نیز از جمله درگاه‌های مهم در لپ‌تاپ‌های حرفه‌ای و مهندسی محسوب می‌شوند.

غیر از محصولات سرفیس و مک بوک، لپ تاپ ایسوس سری ZenBook، لپ تاپ لنوو Legion 5 Pro و ThinkBook گزینه‌های مناسبی برای خرید لپ‌تاپ مهندسی محسوب می‌شوند. لپ‌تاپ‌های HP هم با اینکه قیمت بالاتری نسبت به رقبا از جمله لنوو دارند، محصولات بسیار خوبی برای این دسته از لپ‌تاپ به شمار می‌روند.

 

قیمت لپ تاپ و مقایسه مشخصات فنی لپ تاپ مهندسی

به طور کلی باید گفت انتخاب یک لپ‌تاپ برای کارهای مهندسی و حرفه‌ای کاملا وابسته به نیازهای شما است. اگر یک مهندسی مکانیک هستید مک‌بوک‌ برای شما بدترین انتخاب ممکن است یا اگر یک طراح هستید مک‌بوک‌ها گزینه‌‌های شایسته‌ای خواهند بود. پس ابتدا نیازهای خود را بنویسید و سپس به دنبال گزینه‌های مناسب باشید. شما می‌توانید برای طرح سوالات خود و همچنین مقایسه قیمت لپ تاپ و مشخصات لپ‌تاپ‌های مختلف موجود در بازار کشورمان از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.