سه شنبه ۲۹ اسفندساعت ۰۸:۲۴Mar 2024 19
جستجوی پیشرفته

درآمد نجومی رانندگان از اسنپ و تپسی در ماه‌های آخر سال!

 

 ورود به بازار تاکسی های اینترنتی چند ماهی است که در ایران رونق زیادی پیدا کرده است. اما واقعا درآمد کار در این پلتفرم چقدر است؟ حوزه حمل و نقل یکی از حوزه‌های پرکار است که هم متقاضیان زیادی دارد و هم افراد زیادی در این حوزه کسب درآمد می‌کنند. در این مقاله به بررسی شرایط کار در پلتفرم‌های تپسی و اسنپ می‌پردازیم و بررسی می‌کنیم که تا چه حد می‌توان از این راه کسب درآمد داشت؟ و آیا درآمدهای چشمگیری که گزارش می‌شود امکان پذیر هست یا خیر!

معرفی اسنپ و تپسی

شاید 10 سال پیش اگر تصمیم به سفر در مسیرهای مختلف درون یا برون شهری داشتیم، یا باید از وسایل حمل و نقل عمومی مانند تاکسی و اتوبوس و مترو استفاده می‌کردیم که تنها مبدا و مقصدهای مشخصی دارند و یا از آژانس استفاده می‌کردیم که تعداد محدودی خودرو در اختیار داشتند، در بسیاری از ساعات فعال نبودند و در برخی مواقع امکان خدمت‌رسانی به شکلی که رضایت کافی را جلب کند نداشتند و در نهایت هزینه نسبتا بالایی را دریافت می‌کردند.

چند سالیست اما خدمات حمل و نقل هم مانند بسیاری از حوزه‌های دیگر فعالیتش را به شکل آنلاین گسترش داده‌است و نه تنها کاربران بیشتری درخواستشان را از این طریق ثبت می‌کنند، بلکه تعداد افرادی که به عنوان راننده در حال فعالیت هستند بسیار بیشتر از گذشته است. یکی از دلایل این افزایش درخواست‌ها امکان استفاده از تخفیف اسنپ یا تپسی می‌باشد. این کدها از طریق سایت موپُن قابل دسترسی هستند.

دو پلتفرم اسنپ و تپسی که داخلی هستند و فرآیندی مشابه پلتفرم محبوب خارجی اوبر دارند، چندین سال است که انواع خدمات حمل و نقل را در بستر اینترنت ارائه می‌کنند. به واسطه مزیت‌های مختلف مانند هزینه‌های مقرون به صرفه، امکان درخواست خودرو در ساعات دلخواه و رابط کاربری بسیار راحت مشتریان زیادی به این دو اپلیکیشن جذب شدند و توسط آن‌ها سفرهای کوتاه و بلند خود را می‌گذرانند.

به واسطه زیادتر شدن تقاضا، نیاز به رانندگان برای این سفرها هم روزانه افزایش می‌یابد و به واسطه تبلیغ‌ها و شرایط مثبتی که این دو شرکت فراهم کردند، افراد بسیار زیادی به شکل نیمه وقت یا تمام وقت در حال خدمت‌رسانی هستند و گزارش می‌شود که درآمد خوبی هم کسب می‌کنند. در گزارشات مختلف صحبت از رقم‌های بالا برای برخی از رانندگان اسنپ یا تپسی می‌شود که برای بسیاری جالب و حتی باورناپذیر بوده‌است.

 

استفاده ازاپلیکیشن‌های تپسی و اسنپ برای حمل و نقل

 

درآمد رانندگان اسنپ و تپسی

اولین موردی که باید به آن توجه کرد این است که درآمدهای اسنپ و تپسی ثابت نیستند. یعنی این پلتفرم‌ها درآمد لازم را تضمین می‌کنند اما حقوق ماهانه یا سالیانه به عوامل خیلی گوناگونی بستگی دارد که مهم‌ترینش میزان زمان و فعالیت راننده در مجموع می‌باشد.

طبق آمار خود شرکت‌ها در سال 1400 در صورتی که به شکل تمام وقت فعالیت داشته‌باشید امکان درآمد میانگین 10 میلیون تومانی به صورت ماهانه امکان‌پذیر است که این رقم می‌تواند کمتر یا بیشتر شود. در شهرهای کوچک به واسطه تفاوت در درخواست‌ها و کمیسیون‌ها، درآمد متفاوت خواهد بود.

اگر تصور شود که رانندگان در شرایط معمولی در هر ساعت 2 یا 3 سفر را انجام دهند و هر سفر قیمتی حدود 30 تا 60 هزار تومانی داشته باشد، در کلان شهرهایی مانند تهران می‌توان به طور میانگین درآمد 80 تا 130 هزارتومانی را به ازای هر ساعت برای راننده متصور شد. این رقم برای شرایط عادی است.

در شرایط برفی و بارانی، ترافیک‌های سنگین و ساعات پیک و... یا در صورتی که سفرهای درخواستی خیلی طولانی باشد، درست است که تعداد سفر در طول یک ساعت کاهش می‌یابد اما حدودا به همان نسبت هزینه و درآمد سفر نیز افزایش خواهد داشت و رقم اعلامی می‌تواند به عنوان یک میانگینی قابل قبول برای کل ماه بیان شود.

در شهرهای کوچک اما به دلیل کمتر بودن مسافر و کاهش قیمت‌ها درآمد کمتر است و رقم میانگین را می‌توان تا حدود 70 هزار تومان در هر ساعت کاهش داد.  درآمد ماهانه به این بستگی دارد که  چند روز فعالیت داشته‌باشید و در هر روز چند ساعت و چند سفر را به انجام برسانید.

محاسبه درآمد در بازه‌های مختلف

اگر همان ساعتی 80 تا 130 هزار تومان را برای هر ساعت کار به عنوان راننده تپسی یا اسنپ در نظر بگیریم، راننده‌ای که در روز به طور میانگین 8 ساعت کار کند (فعالیت به صورت تمام وقت)، درآمد روزانه‌اش بین 640 هزار تومان تا 1 میلیون تومان خواهد بود. برای رانندگان مقدور است که همه روزه فعالیت داشته‌باشند، پس اگر هر روز هفته، به غیر جمعه‌ها فعالیت کنند درآمده ماهانه به 16.5 الی 26 میلیون تومان طبق این وضعیت خواهد رسید.

البته این در حالتی امکان پذیر است که واقعا هر روز و روزی 8 ساعت کامل فعالیت ثبت شود و در این ساعات درآمد به اندازه همان میانگین اعلامی باشد که مشخصا شرایط همیشه ثابت نیست و اتلاف‌های زمانی زیادی در طول روز وجود دارد. پس می‌توان قبول کرد با این تفاسیر، امکان کسب درآمد 200 تا 300 میلیون تومانی در سال چیزی دور از ذهن و نشدنی نیست.

 

 دریافت خدمات از اسنپ

درآمدهای نجومی امکان پذیر هستند؟

ارقام بخش قبلی مربوط به آمارهای سال 1400 بودند، در سال 1401 به طور مشخصی نرخ تاکسی‌ها افزایش داشت و مشخصا به همین نسبت درآمدها بیشترشده است. به واسطه اینکه آمار دقیقی از سال 1400 موجود است، مبنا را بر درآمدهای همان دوره می‌گذاریم اما پیش‌بینی می‌شود در سال 1401، ارقام خیلی بیشتری را برای درآمد رانندگان شاهد باشیم، مخصوصا در ماه‌های آخر سال.

با بیشترین درآمد شروع کنیم، در سال 1400 یکی از رانندگان اسنپ با به اتمام رساندن 14408 سفر در سال قادر شد تا مجموع درآمدش را به 291.888.500 تومان در سال برساند، چیزی نزدیک به 300 میلیون تومان! شاید برایتان عجیب باشد اما باید بدانید وقتی کاربری پیدا می‌شود که در سال بیش از 130 میلیون تومان هزینه سفرهای اسنپی‌اش باشد، پس درآمدهای بالا برای رانندگان هم امکان پذیر است.

همان طور که محاسبه شد، در سال 1401 احتمالا رانندگانی هستند که رقم‌های خیلی بالاتر از این را هم دریافت کردند و در صورت فعالیت بیشتر به راحتی امکان زدن رکورد درآمد از طریق اسنپ یا تپسی وجود دارد. تنها باید به این شغل به عنوان کاری جدی و تمام وقت نگاه کرد و برای آن زمان و انرژی گذاشت.

 

 کسب درآمدهای نجومی با رانندگی برای اسنپ و تپسی

درآمد یا سود؟

نکته مهم در هر شغل و فعالیتی سود دریافت‌شده از آن می‌باشد. چه بسا شغل‌های زیادی وجود دارند که درآمدهای خیلی بالا و نجومی داشته‌باشند و اشتغال‌زایی گسترده‌ای انجام دهند اما در نهایت سوددهی آن رضایت‌بخش نباشد. در رابطه با اسنپ هم هزینه‌های مختلفی ممکن است برای راننده ایجاد شود اما باز هم شرایط ثابتی را به هیچ عنوان نمی‌توان متصور شد.

سود یک شغل معادل درآمد آن منهای هزینه‌های موجود می‌باشد برای مثال برای یک کارمند با حقوق ثابت و مشخص می‌توان گفت هزینه معادل رفت و آمد و ناهار است که با ضریب خوبی سود آخر ماه را می‌توان محاسبه نمود. اما در تاکسی‌های اینترنتی نه تنها درآمد ثابت نیست بلکه هزینه‌ها نیز برای هر فرد متفاوت می‌باشد. در ادامه هزینه‌هایی که بیشترین آمار را داشته‌اند را بیان می‌کنیم.

1- داشتن خودرو

اولین هزینه برای کار در تپسی و اسنپ تهیه یک خودرو است که با قیمت‌های امروزی و خرید یک خودروی قابل قبول و دست دوم حداقل 200 میلیون تومان نیاز است. تمامی رانندگان اسنپ و تپسی با خودروهای شخصی خود کار می‌کنند و لازم است این هزینه را در همان شروع کار پرداخت کنند.

2- هزینه‌های خودرو

از بزرگ‌ترین هزینه‌هایی که به گردن رانندگان تپسی و اسنپ هست، هزینه‌های مربوط به خودرو می‌باشد. اتومبیلی که در روز مرتب در حال فعالیت است و مثلا روزی 8 ساعت را در خیابان و ترافیک می‌گذراند مشخصا زودتر مستهلک می‌شود. با توجه به نوع خودرو و کیفیت ساخت و شرایط آن هزینه تعمیر، تعویض قطعات، سرویس‌ها و موارد این‌چنینی متفاوت است ولی در هر حال طبق گفته رانندگان بخش قابل توجهی از درآمد (بیش از یک چهارم درآمد) را به خود اختصاص می‌دهد. این پلتفرم‌ها برای کاهش این هزینه انواع تخفیف برای تعمیرات و سرویس‌ها را برای سفیران در نظر گرفته‌اند.

3- هزینه بنزین

با وجود اینکه برای رانندگان تاکسی‌های اینترنتی سهمیه بنزین در نظرگرفته می‌شود (در صورت پیمودن بیش از 200 کیلومتر در ماه)، باز هم هر چه درآمد بالاتر برود، هزینه بنزین هم بیشتر خواهد بود و بخشی از هزینه‌ها را به خود اختصاص خواهد داد.

4- هزینه تلفن همراه و اینترنت

اپلیکیشن‌های اسنپ و تپسی برای رانندگانشان برنامه جداگانه هم طراحی کردند که استفاده از کلیه این موارد با گوشی‌های هوشمند امکان‌پذیر است و در صورتی که راننده گوشی هوشمند نداشته‌باشد باید برای آن هزینه کند. این برنامه‌ها خیلی سبک نیستند و ممکن است در صورتی که گوشی هوشمند خیی قوی نباشد، باعث خرابی آن شوند.

تمامی خدمات اسنپ و تپسی مبتنی بر اینترنت است و باید برای کار با آن‌ها بسته‌های اینترنتی خریداری کرد. این هزینه به میزان زمانی که با اپلیکیشن‌ها کار می‌شود، بستگی دارد. هم‌چنین اگر برای مسیرها از برنامه‌های راهیابی هم استفاده شود، بخش زیادی از اینترنت صرف آن خواهد شد.

5- هزینه ناهار

اگر رانندگی را یک شغل تمام وقت در نظر بگیریم که حداقل 8 ساعت کار را در روز می‌طلبد، در این 8 ساعت به یک وعده غذایی احتیاج پیدا خواهید کرد که آن هم جزو هزینه‌های شغلی محاسبه خواهد شد.

 

 هزینه های کار در تاکسی های اینترنتی

راه‌های افزایش درآمد رانندگان اسنپ و تپسی

طبق گزارشات و راهکارهای این شرکت‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد که یک راننده می‌تواند با استفاده از آن درآمد و در نهایت سود خود را زیادتر کند. این فرآیندها خیلی دور از ذهن و عجیب نیستند اما کمی از شرایط عادی خارج می‌شوند.

1- فعالیت در ساعات طلایی روز

طبق آمارهای به دست‌آمده ساعات 9 تا 11 صبح و 16 تا 20 به دلیل درخواست زیاد مسافران، هزینه سفرها افزایش چشم‌گیری دارد و احتمال دریافت سفرهای طلایی هم به همان نسبت بیشتر و در صورت آنلاین بودن، احتمالا درآمد بالاتری کسب خواهد شد. در این ساعات دست راننده برای قبول سفرهای مختلف هم بازتر است.

2- در نقاط پردرآمد و پر درخواست فعالیت کنید.

در هر شهری، محدوده‌هایی وجود دارد که تعداد درخواست‌ها معمولا در آن‌ها پرشمارتر است. در نرم افزار سفیران در تهران و شهرهای بزرگ این مناطق با نقاط قرمز رنگ مشخص‌ شده‌اند. مشخصا اگر حضور شما در این نواحی بیشتر باشد هم گزینه‌های متعددی خواهید داشت، هم قیمت‌ها بالاتر است و هم اینکه امکان دریافت سفرهای طلایی بالا می‌رود.

سفرهای طلایی در ناحیه‌های شلوغ تا 60 درصد درآمد راننده را نسبت به شرایط عادی افزایش می‌دهند و قبول آن‌ها بسیار تاثیر دارد. پس بهتر است اولویت شما در قبول سفرها، گزینه‌هایی با مبدا یا مقصدهای شلوغ و پر درخواست باشد.

3- فعالیت در مناطق طرح ترافیک

در حال حاضر طرح ترافیک در تهران در روزهای عادی بین ساعات شش و نیم صبح تا ساعت شش عصر و ساعت هفت و نیم صبح تا یک بعد از ظهر در روزهای پنج‌شنبه برقرار است و بسیاری از افراد که مجبور به گذر از این مسیرها هستند، از تاکسی‌های اینترنتی استفاده می‌کنند. امکانی برای راننگان تاکسی‌های اینترنتی وجود دارد که طبق درخواست آن‌ها در روزهای معینی امکان تردد در طرح ترافیک برای آن‌ها مجاز شود.

با فعال کردن طرح ترافیک، سفرهایی با مبدا و مقصد داخل طرح برای شما ارسال می‌شود که هم رقابت کمتری وجود دارد و هم طبق قوانین اسنپ و تپسی هزینه سفر در طرح‌های ترافیکی بیشتر است و درآمد شما از هر سفر تا 15 هزار تومان افزایش می‌یابد.

4- از دست ندادن سفرهای درخواستی

اگر سفیر تپسی یا اسنپ بودن را به عنوان شغل اصلی خود در نظر دارید و برای مثال 8 ساعت برای آن زمان می‌گذارید، هرچه از این زمان بیشتر بهره ببرید، بازدهی و درآمد شما بیشتر خواهد بود. پس بهتر است به جای تلف کردن وقت برای پیدا شدن سفری با درآمد خوب و یا مقاصد مشخص، هر درخواستی برای شما ارسال می‌شود را قبول کنید.

موردی که باید در این زمینه به آن دقت کند، قیمت‌گذاری این اپلیکیشن‌ها به شکل هوشمند است و اگر سفری قیمت بیشتری دارد، احتمالا استهلاک، مدت زمان یا معطلی بیشتری را نیز ایجاد می‌کند پس در نهایت سود شما مانند همان سفرهای دیگر خواهد بود و در این بین تنها زمانتان تلف می‌شود. اگر مجموع کار شما از 200 کیلومتر در ماه بیشتر بشود، سهمیه بنزین هم به شما تعلق خواهد گرفت که باز هم سوددهیتان را بیشتر می‌کند و این امر با قبول درخواست‌ها ممکن است.

5- عدم لغو سفرها

اگر می‌خواهید سفری را لغو کنید، بهتر است اصلا آن را قبول نکنید، این مورد هم باعث نارضایتی کاربران و پلتفرم‌ها از شما می‌شود و کارتان به خطر می‌افتد. هم اگر از 4 لغو سفر در روز فراتر بروید ممکن است شامل جریمه شوید و درآمدزایی شما با مشکل رو به رو شود.

6- استفاده از مقصد دلخواه

شما فعالیت به عنوان راننده را می‌توانید از درب منزلتان آغاز کنید. گزینه‌ای در اپلیکیشن تپسی وجود دارد که شما می‌توانید یک مقصد را انتخاب کنید و تنها سفرهایی که در مسیر یا نزدیک به مقصد هستند را قبول کنید، در این شرایط هم از زمان خود به طور کامل استفاده می‌کنید و هم در صورتی که راننده بودن برای شما شغل دوم است می‌توانید بیشترین بهره را از آن ببرید.

 

افزایش درآمد رانندگان تپسی و اسنپ

طرح تضمین درآمد تپسی

یکی از معایب کار در تپسی و اسنپ به عنوان راننده عدم برخورداری از درآمد ثابت و مشخص است. به این دلیل برنامه‌ریزی بلند مدت برای رانندگان امری غیرمنطقی جلوه می‌دهد. تپسی برای رانندگانش طرحی را اجرا می‌کند که تا حد خوبی خیالشان از این بابت راحت شود. این طرح شرایطی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم:

ساعات کاری و مدت طرح

در این طرح برای رانندگان یک زمان مشخص اعلام می‌شود که لازم در است در آن زمان آنلاین‌بوده و سفرها را قبول کنید. زمان کار، از قبول درخواست تا رسیدن به مقصد مد نظر قرار خواهد گرفت و مجموع آن‌ها محاسبه خواهد شد. حداقل ساعت کاری به شما قبل از شروع طرح اعلام خواهد شد و یکی از شرایط لازم برای اجرای طرح تضمین می‌باشد.

نحوه محاسبه درآمد و تسویه

در این طرح پرداخت به صورت ساعتی برای شما در نظرگرفته می‌شود. برای مثال به ازای هر ساعتی که فعالیت کرده‌باشید، مبلغ 40 هزار تومان مد نظر قرار می‌گیرد. تسویه هم 24 ساعت بعد از تمام شدن طرح انجام خواهد گرفت.

در این شرایط اگر سفیری طرح درآمد را برای 5 روز فعال کند و ساعات اعلامی 25 ساعت باشد، درآمد تضمینی 1 میلیون تومانی خالص برایش در نظر گرفته می‌شود. ( 40 تومان برای یک ساعت بعد از کسر کمیسیون تپسی) اگر این راننده فعالیتش به 25 ساعت نرسد شامل طرح نخواهد شد ولی اگر 25 ساعت یا بیشتر کارکرده باشد اما درآمد خالص نهایی‌اش از ساعتی 40 هزار تومان کمتر بشود، ما به تفاوت تضمین‌شده از طرف تپسی برایش واریز می‌شود.

در صورتی که فعالیت سفیر در 25 ساعت یا بیشتر از ساعتی 40 هزار تومان فراتر برود، همان درآمد بیشتر خودش محاسبه خواهد شد و چیزی از آن کسر نمی‌شود. به این ترتیب رانندگان می‌تواند با در نظر گرفتن تایمی مشخص، روی یک درآمد تعیین‌شده حساب باز کنند.

 

 درآمد از تپسی

مزیت‌ها و معایب کار در تاکسی‌های اینترنتی

درآمد این کار را تا اینجا بررسی کردیم اما در ادامه به بررسی این شغل از دیدهای مختلف و نقاط ضعف و قوت آن می‌پردازیم.

مزیت‌های شغلی

استخدام رایگان و بسیار آسان و سریع

درخواست‌های زیاد در طول روز از طرف مسافرین به واسطه تخفیف تپسی و اسنپ

امکان شروع و اتمام کار از درب منزل

ساعت کاری دلخواه و انعطاف پذیر و امکان کار در 24 ساعت

امکان فعالیت برای شغل دوم یا در مسیرهای در رفت و آمد روزانه

عدم اتلاف وقت به واسطه درخواست زیاد

امکان قبول سفرها برای مقاصد دلخواه و خالی برنگشتن

پشتیبانی عالی و برخورداری از ایمنی خوب

برخورداری از امکانات مختلف مثل سهمیه بنزین، تردد طرح ترافیک و...

برخورداری از تخفیف‎های مختلف مانند تخفیف سرویس، کارواش، خدمات درمانی، اماکن ورزشی و...

داشتن طرح‌های تشویفی و جوایز مالی متنوع

معایب  شغلی

عدم برخورداری از درآمد ثابت و ناتوانی در برنامه‌ریزی بلند مدت

عدم برخورداری از بیمه

استهلاک زیاد خودرو و هزینه‌های سرویس آن

نداشتن وجهه شغلی خوب

نبود امکان پیشرفت خاص در شغل

جمع بندی

در این مقاله به بررسی درآمد رانندگان اسنپ و تپسی پرداختیم و دیدیم در صورتی که فعالیت جدی‌ای دنبال شود امکان کسب درآمدهای بالا از این طریق وجود دارد. روزانه افراد زیادی به عنوان سفیر در این پلتفرم‌ها فعالیت می‌کنند و ارقام کوچک و بزرگی را از این راه کسب می‌کنند.