شنبه ۰۸ اردیبهشتساعت ۱۵:۵۵Apr 2024 27
جستجوی پیشرفته

10 تکنیک برای نوشتن محتوای جذاب و مؤثر

 

تولید محتوا از جمله مشاغلی است که این روزها اقبال خیلی خوبی پیدا کرده و جوان¬های زیادی را به سمت خود کشانده تا به عنوان یک تولید کننده محتوا مشغول به کار شوند. شما می¬توانید این کار را به صورت دورکاری و فریلنسری انجام دهید و این شاید یکی از مهمترین دلایل پرطرفدار باشد. شاید این کار برای برخی ساده به نظر برسد اما تا شروع نکردید متوجه سختی کار نخواهید شد.

نوشتن فقط یک بخش کار است شما زمانی از این راه درآمدی کسب خواهید کرد که نوشته¬ شما خواننده داشته باشد. اگر در انتشار آن موفق نباشید عملاً کاری انجام نداده¬اید موفقیت برای یک تولید کننده محتوا زمانی است که افراد بیشتری را جذب محتوای خود کند یعنی افراد بیشتری مایل به خواندن مقاله¬های شما باشند.

حتماً می¬دانید تولید محتوا هم مانند هر کاری برای موفقیت یک سری فوت و فن دارد اگر شما هم می¬خواهید به یک تولید کننده محتوای موفق تبدیل شوید در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مهمی را در مورد تولید محتوای جذاب و مؤثر به شما بگوییم.

1)قبل از هر چیز مخاطب را درک کنید

قبل از هر کار از خودتان سؤال کنید مخاطب محتوایی که شما می¬خواهید تولید کنید کیست؟ برای چه به خواندن مقاله شما نیاز دارد؟ و یا چرا باید به محتوایی که شما تولید می¬کنید علاقه داشته باشد؟ سن و موقعیت اجتماعی، دغدغه¬ها و علایق¬اش را بشناسید. وقتی کاملاً به سوالهایی از این دست پاسخ دادید می¬توانید متناسب با حال و هوای مخاطب محتوا تولید کنید.

مثلا ممکن است برای تولید محتوای مناسب سن نوجوان حس شوخ طبعی بیشتری نیاز داشته باشید تا زمانی که یک مطلب برای وکلای دادگستری می¬نویسید! اگر محتوایی برای یک رئیس بانک¬ نوشته شود احتمالا به اندازه¬ی یک خانم خانه دار وقت آزاد برای مطالعه ندارد؛ پس باید مطلب کمی خلاصه و مفید نوشته شود و ... در نتیجه شناخت مخاطب در ابتدای امر یک ضرورت است و شما باید به عنوان یک التزام به آن نگاه کنید نه یک آپشن. 

2)عنوان جذاب انتخاب کنید

اولین قلاب شما در جذب مخاطب، عنوان محتوایتان است. اگر عنوان مقاله شما برای مخاطب جذاب و گیرا نباشد انتظار نداشته باشید مخاطب متن اصلی مقاله شما را بخواند. پس برای انتخاب یک عنوان جذاب وقت بگذارید و خلاقانه عمل کنید. برای انتخاب عنوان جذاب هم می¬توانید از تکنیک¬هایی مثل برانگیختن حس کنجکاوی با سوال کردن، تعجب، استفاده از اعداد و... استفاده کنید. در انتخاب عنوان جذاب دو نکته را مد نظر قرار دهید. 

عنوان را بعد از نوشتن اصل مقاله انتخاب کنید.  

ممکن است چند عنوان به ذهنتان خطور کند همه را یادداشت کنید و جذاب¬ترین آن¬ها و یا ترکیبی از آن¬ها که به نظر خودتان جذاب¬تر است را انتخاب کنید. 

3)برای مقدمه وقت بگذارید

یک مقدمه خوب و طوفانی همان چیزی ست که نیاز دارید تا بتوانید مخاطب را قانع کنید مقاله شما را تا انتها بخواند.

مخاطب در ابتدا با یک نگاه کلی ابتدای مقاله یعنی مقدمه را می¬خواند اگر مقدمه به قدر کفایت برایش جذاب باشد و بفهمد این مقاله می¬تواند به سوالاتش جواب بدهد برای خواندن همه و یا قسمتی از مقاله که نیاز دارد وقت خواهد گذاشت. در غیر این صورت با یک سرچ ساده به چندین هزار محتوا در مورد مسئله مورد نظرش دسترسی خواهد داشت و احتمالاً وقتش را برای خواندن مقاله¬ای که حتی مقدمه¬اش او را جذب نکرده صرف نمی¬کند.

یک مقدمه مختصر و مفید که درآن به مطالبی که می¬خواهید بنویسید اشاره ¬کنید تا مخاطب بداند بعد از خواندن محتوای شما چه چیزی دستگیرش می¬شود.

4)محتوای یونیک و منحصر به فرد تولید کنید

تکرار مکررات نباشید و یک مقاله را از یک منبع با Ctrl+C مال خود نکنید! این محتواهای تکراری نه تنها هیچ رنکی در گوگل نمی¬گیرند بلکه شما را کاملاً بی‌اعتبار می¬کنند. پس به جای کپی‌برداری از مقاله¬های دیگران، دست به قلم شوید و با قلم خودتان، ساده و روان بنویسید. البته شرط نوشتن این است که خودتان موضوع را فهمیده باشید. پس در ابتدا به قدری تحقیق و جستجو کنید و منابع مختلف را زیر و رو کنید که خودتان بفهمید؛ سپس دانسته¬های خود را به مخاطبان ارائه دهید. 

5)با مثال و داستان بیگانه نباشید

ضرب المثل، شعر و داستان¬های کوتاه آشنا میانبر خیلی خوبی برای رساندن پیام شما به مخاطب است. زبان و ادبیات فارسی گنجینه¬ی پربرکتی از این مثل¬ها و اشعار است آن را غنیمت بشمارید. به جای صدها کلمه توضیح بی آنکه از نتیجه مطمئن باشید از مثال و داستان¬های کوتاه کمک بگیرید.

مثال زدن به فهم بهتر و دقیق¬تر مطلب کمک زیادی می¬کند و کار ما را خیلی راحت¬تر می¬کند. و ضمنا باعث لطافت بیشتر فضای نوشته¬تان می¬شود و خشکی بیش از حد مطلب را می¬گیرد.  

6)آمار و ارقام واقعی و قابل اعتماد ارائه دهید

برای صحت حرف¬هایتان شاهد بیاورید. آمار و ارقام البته از نوع واقعی و قابل استناد ارائه دهید. از منابع معتبر استفاده کنید تا اعتبار حرف¬هایتان زیر سوال نرود. مردم به آمار بیشتر واکنش نشان می¬دهند و توجه¬شان را جلب می¬کند.

7)عکس و ویدئو یار کمکی متن بلند بالا

خواندن یک متن بلند بالا از کلماتی که پشت سر هم ردیف شده¬اند کمی سخت و کسل کننده است این طور نیست؟ خب پس خودتان را به جای مخاطب بگذارید و هر موقع از خواندن متن طولانی خسته شدید از عکس، ویدئو، اینفوگرافیک و ... کمک بگیرید.

گاهی یک عکس یا کامیک خیلی بهتر می¬تواند مفهوم مطلب را منتقل کند و اطلاعات بیشتری در زمان کوتاه-تری به مخاطب بدهد. به طوری که که اصل کلامتان در همان عکس یا کامیک خلاصه شود. تصاویر درک کاربران از پیام مطلب را بالا می¬برد. به همین خاطر نیاز است تا در یک محتوای 1000 کلمه¬ای به طور متوسط از 3 تا 5 عکس مرتبط با موضوع سخن استفاده کنید.

 

8)به فارسی سخت ننویسید

راحت و صمیمی بنویسید. انگار مطلبی را برای دوستی که روبرویتان نشسته است توضیح می¬دهید. البته روان و راحتی در نوشتن به معنای عامیانه و گفتاری نوشتن نیست! فقط سعی کنید به قلم امروز بنویسید نه به قلم زمان سعدی و حافظ.

9)راهکار ارائه بدهید

درصد زیادی از مخاطبانی که محتوای شما را می¬خوانند با یک سرچ از گوگل به سایت شما راهنمایی شدند و خب احتمالاً برای یافتن پاسخ سوالاتشان از گوگل استفاده می¬کنند پس حتماً بعد از اینکه به سوال مخاطب پاسخ دادید راهکار عملی هم ارائه دهید. مثل یک راهنمای گام به گام و یا بیان روش افراد موفق در آن زمینه

10)قبل از انتشار ویرایش کنید

یکی از نکاتی خیلی مهم که نباید فراموش کنید این است که مقاله¬تان را بعد از کامل شدن و قبل از انتشار برای خودتان بخوانید شاید نیاز باشد چندین بار این کار را انجام دهید. سعی کنید خودتان را به جای مخاطب بگذارید و با صدای بلند برای خودتان بخوانید.

آیا ابهامی برایتان وجود دارد؟ آیا پاراگرافی هست که توضیحاتش کمی سخت و غیرقابل درک باشد؟ آیا جایی را بیهوده اضافه نویسی نکرده¬اید؟ جایی هست که ربط بین دو مطلب را متوجه نشوید؟ غلط املایی و نگارشی چطور؟

این¬ها چیزهایی است که باید به آن¬ها پاسخ دهید و اگر اشتباه و نقصی وجود دارد آن را بررسی و رفع کنید. اگر می¬توانید از شخص ثالثی کمک بگیرید دیگران زودتر متوجه نقایص ما می¬شوند. آنقدر این کار را تکرار کنید تا از کیفیت محتوای تولید شده راضی باشید.

سخن پایانی

به طور کلی یادتان باشد: ابتدا تحقیق کنید تا خودتان بفهمید، مخاطب محتوایتان را بشناسید و بعد دست به قلم شوید عنوان جذاب انتخاب کنید و مقدمه پرانرژی بنویسید. در نوشته¬تان با مخاطب ساده و صمیمی بنویسید، آمار و عکس را از قلم نیندازید و در نهایت ویرایش یادتان نرود.

همیشه فرق است بین محتوایی که مخاطب با علاقه تا انتها می‌خواند و محتوایی که همان اول رها می‌کند. اگر می‌خواهید یک نویسنده عالی باشید و محتواهای مخاطب پسند بنویسید پیشنهاد می‌کنیم در یک دوره محتوا نویسی خوب شرکت کنید.

دوره‌ای که به شما تمام نکات، نحوه نوشتن و جذاب بودن محتوا را آموزش بدهد. نوین دات کام بهترین آکادمی در حوزه محتواست که به محتواهای عالی معروف است. اگر وارد سایتش شوید می‌توانید آموزش‌های رایگان و دوره‌های آنلاین محتوا را ببینید و به یک نویسنده حرفه‌ای تبدیل شوید.

شاید نکاتی که در این مقاله گفتیم همه نکات تولید محتوای جذاب نباشد اما قطعاً نکات خیلی مهمی است که به شما کمک می¬کند نتیجه مطلوب¬تری بگیرید.