جمعه ۰۷ اردیبهشتساعت ۱۳:۰۰Apr 2024 26
جستجوی پیشرفته

ماکان آریا پارسا کلاهبرداری در فضای مجازی را یکی از عوامل رکود کسب و کارها می داند

 

 

ماکان آریا پارسا کلاهبردار های فعال در فضای مجازی و دنیای آنلاین را عاملی برای رکود کسب و کارهای آنلاین این حوزه می داند. شاید نام کلاهبرداری اینترنتی را شنیده باشید. این کلاهبرداری ‌ها تحت عناوین مختلفی مانند حراج پایان سال و انواع سیگنال ارز دیجیتال و غیره اجرا می‌شوند. البته یکی از دلایل اصلی کلاهبرداری فضای مجازی این است که کلاهبردار های اینترنتی هم برای کسب‌ و کار ها و هم برای مردم یک تهدید هستند. کلاهبردار های آنلاین معمولاً شرایط خاصی را برای جذب عموم و سوءاستفاده از نا آگاهی یا احساسات قربانیان ارائه می‌دهند. از این ‌رو علاوه بر محکومیت کلاهبرداری مجازی لازم است درباره این جرایم اینترنتی بیشتر بدانیم تا در دام این افراد نیفتیم. 

ماکان آریا پارسا مدیر جوان هلدینگ پارس پندار نهاد که مدیریت چندین بیزینس موفق را در کارنامه خود دارد، معتقد است که وجود کلاهبرداری ها در دنیای مجازی و فضای آنلاین برای همه کسب و کارها – چه بیزینس های بزرگ و یا حتی کوچک – مضر است. دکتر ماکان آریا پارسا معتقد است که اگر شما یک کسب و کار آنلاین کوچک هم داشته باشید حتما با انواع کلاهبرداری های مجازی سر و کار دارید. ایشان در تایید سخن خود، فروشگاه های کوچک فعال در اینستاگرام را مثال می زند. به احتمال زیاد صاحبان چنین کسب و کارهایی با فیش های جعلی پرداخت سر و کار داشته اند. یا حتی در چنین کسب و کارهایی ممکن است با بلاگرهایی برخورد داشته باشند که تبلیغاتشان بدون نتیجه بوده و در ازای چنین تبلیغاتی مبالغ هنگفت درخواست می کنند. 

 

 

 مقابله با کلاهبرداری های فضای مجازی از نظر دکتر ماکان آریا پارسا

به اعتقاد ماکان آریا پارسا کلاهبردار هایی که در دنیای مجازی فعالیت می کنند برای آینده اقتصادی کشور خطرناک هستند. ایشان استارتاپ ها و کسب و کارهای کوچک و بزرگ فعال در کشور را از مهمترین محرک های اقتصادی کشور می دانند. بنابراین اگر این کسب و کارهای آنلاین نتوانند به پیشرفت مورد نظر خود به دلیل کلاهبرداری ها و جعل مدارک دست یابند، آسیب جدی به توسعه اقتصادی کشور وارد می شود. دکتر آریا پارسا دنیای فردا را دنیای آنلاین می داند و معتقد است که یک کسب و کار باید بتواند در فضای مجازی فعالیت قابل توجه داشته باشد در غیر این صورت پیشرفت مورد نظر به دست نخواهد آمد. برای تحقق این موضوع نیاز است بستری فراهم شود تا کسب و کارها از خطرات و کلاهبرداری های رایج دنیای اینترنت به دور باشند. اگر به علت کلاهبرداری ها یا دلایل دیگر کسب و کارها نتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و ورشکسته شوند، کشور آینده اقتصادی مطلوبی نخواهد داشت. به همین علت است که باید مسئولان هر چه سریعتر برای حل مشکلات کسب و کارها اقدام موثری انجام دهند و امکان فعالیت سالم کاربران در فضای مجازی را فراهم نمایند. در کنار این موضوع بهتر است با وضع قوانین جدید و کارآمد با توجه به نیاز روز، فضای مجازی بهتر کنترل شود.

 

انواع کلاهبرداری اینترنتی چه اثری بر کسب و کارها از نگاه ماکان آریا پارسا می گذارد؟

مهم‌ترین انواع کلاهبرداری اینترنتی را می توان به دسته بندی ذیل تقسیم نمود.

 کلاهبرداری از حساب بانکی

این نوع کلاهبرداری زمانی رخ می‌دهد که مجرمان کارت بانکی شما را سرقت کنند یا به اطلاعات حساب شما دسترسی پیدا کنند تا پول شما را در اختیار بگیرند. ما معمولاً متوجه این تراکنش‌های ناشناخته در حساب‌های بانکی خود می‌شویم. به‌عنوان‌مثال، ممکن است پیامکی از بانک خود دریافت کنید مبنی بر اینکه مبلغ زیادی از حساب ما برداشت شده است. ماکان آریا پارسا کارآفرین نمونه ایرانی معتقد است که این نوع کلاهبرداری از طریق فروشگاه‌های اینترنتی یا درگاه ‌های جعلی بانکی نیز انجام می‌شود. محکومیت کلاهبرداری از حساب بانکی باتوجه ‌به صدمات جبران‌ناپذیری که بر وضعیت اقتصادی اشخاص و جامعه وارد می‌سازد ضروری به نظر می‌رسد. 

 سرقت یا جعل هویت

دزدی یا جعل هویت زمانی رخ می‌دهد که شخصی اطلاعات شخصی شما را به سرقت برده و از آن برای ارتکاب جرم استفاده کند. این مجرمان از اطلاعات شخصی قربانیان برای انجام چندین کار غیرقانونی استفاده می‌کنند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

•افتتاح حساب بانکی

•استفاده از فرصت‌های اعطای وام

•دریافت گذرنامه یا مدارک شناسایی دیگری به نام قربانی 

ماکان آریا پارسا اعتقاد دارد که سرقت اطلاعات شخصی به ‌خودی ‌خود کلاهبرداری نیست، اما زمانی که از آن اطلاعات برای هر یک از اهدافی که ذکر کردیم استفاده شود، محکومیت کلاهبرداری از این نوع و لزوم برخورد با آن مشخص می‌شود زیرا می‌تواند موجب ایجاد سوءپیشینه اشتباه برای فرد شده و مضراتی را برای افراد و سیستم قضایی کشور به بار آورد. 

 

 

نفوذ به پایگاه‌داده‌ها

هر سازمان یا شرکتی پایگاه‌داده مشتریان خاص خود را دارد که اطلاعات شخصی و حساب افراد در آن ذخیره می‌شود. کلاهبردار ها به نظر ماکان آریا پارسا می‌توانند این پایگاه ‌های داده را برای به ‌دست ‌آوردن این اطلاعات هک کرده و سوءاستفاده کنند. ازاین‌رو، دکتر آریا پارسا معتقد است که محکومیت ¬های کلاهبرداری از این نوع لزومت بسزایی داشته و ایمن‌سازی هرچه بیشتر دیتابیس‌های سازمانی را می‌طلبد تا امنیت اطلاعات شخصی افراد جامعه به خطر نیفتد. 

فیشینگ

برخی از شیادان پیام‌های متنی جعلی یا ایمیل‌هایی را که حاوی ویروس‌ها یا بدافزار هستند به قربانیان ارسال می‌کنند. از این پیام‌های خرابکارانه که به اعتقاد دکتر ماکان آریا پارسا محکومیت کلاهبرداری مجازی را مسجل می‌سازد برای نفوذ، آسیب، سرقت اطلاعات (فیشینگ) یا نفوذ به سیستم‌های رایانه ‌ای قربانیان استفاده می‌شود. سپس از اطلاعات به‌دست‌آمده برای ارعاب یا آزار قربانی استفاده می‌شود که می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به روح و روان افراد جامعه تحمیل کند.

دو منشا مهم کلاهبرداری فضای مجازی از دید دکتر ماکان آریا پارسا

دکتر ماکان آریا پارسا دو منشا مهم برای کلاهبرداری هایی که در فضای مجازی از مردم می شود را عنوان می کنند. عامل اولی که باعث می شود در فضای مجازی از ما کلاهبرداری شود، ناآگاهی و بروز نبودن اطلاعات ما از این فضاست. با بالا بردن اطلاعات خود از فضای مجازی می توانیم با خیال راحت تری در این فضا فعالیت نماییم. یکی دیگر از عوامل مهمی که باعث می شود در فضای مجازی از افراد کلاهبرداری شود، طمع افراد برای کسب ثروت یا سودهای هنگفت است. دیده می شود که کلاهبردارانی با ارسال پیامک یا پیام های تبلیغاتی پر زرق و برق به افراد، خبر از برنده شدن جوایز نفیس داده و برای تحویل جوایز به آنها درخواست اطلاعات هویتی یا بانکی می کنند. دکتر آریا پارسا راهکار موثر برای مقابله با این شکل کلاهبرداری ها را کنترل هیجانات خود و فریب نخوردن در حین مشاهده پیام های پر زرق و برق می داند.

جمع‌ بندی

ماکان آریا پارسا معتقد است که کلاهبرداری رایانه ‌ای به شرایطی که ذکر کردیم محدود نمی‌شود و با پیشرفت و توسعه تکنولوژی روش‌های کلاهبرداری تغییر می‌کند. برای مبارزه با این جرایم سایبری، باید اقدامات احتیاطی که توسط مراجع ذی‌ربط معرفی می‌شود را انجام دهیم تا ریسک آسیب ‌دیدن از این‌گونه خسارات را به حداقل برسانیم.