شنبه ۰۸ اردیبهشتساعت ۰۸:۱۸Apr 2024 27
جستجوی پیشرفته

نقش عمل بینی در مشکلات تنفسی

 

 

 

گاهی اوقات شنیده می‌شود که عمل بینی ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود. گاهی نیز گفته می‌شود که برای درمان مشکلات تنفسی لازم است جراحی بینی انجام شود. این موضوع می‌تواند متقاضیان عمل بینی را دچار تردید و سردرگمی کند. آیا واقعاً عمل بینی باعث ایجاد مشکلات تنفسی می‌شود؟ یا این جراحی مشکلات تنفسی را بهبود می‌بخشد؟

در این مقاله در خصوص نقش عمل بینی در رفع یا ایجاد مشکلات تنفسی صحبت شده است تا متقاضیان این جراحی بتوانند با آگاهی از مزایا و عوارض، تصمیم‌گیری بهتری داشته باشند.

 

مشکلات تنفسی بینی

بخشی از مشکلات تنفسی می‌تواند مربوط به مشکلات بینی باشد و تنفس فرد را مختل کند. این مشکلات شامل:

 

انحراف بینی

انحراف بینی یکی از شایع‌ترین مشکلات بینی است که در نتیجه انحراف تیغه میانی بینی ایجاد می‌شود. تیغه بینی لایه‌ای از جنس غضروف است که روی آن را لایه مخاطی پوشانده است. این لایه حفره بینی را به دو قسمت تقسیم می‌کند. انحراف بینی سبب کوچک شدن یک سمت یا هر دو سمت حفره بینی می‌شود و می‌تواند گرفتگی بینی و مشکلات تنفسی ایجاد نماید. انحراف بینی ممکن است به دلایل ارثی یا بر اثر ضربه ایجاد شود.

 

بزرگ بودن شاخک بینی

شاخک‌های بینی چین خوردگی مخاط هستند که باعث افزایش سطح مخاط بینی می‌شوند. این شاخک‌ها راندمان پاکسازی و گرم کردن هوای تنفسی را افزایش می‌دهند. در نتیجه عفونت مزمن، آلرژی و ... شاخک‌های بینی بزرگ‌تر شده و می‌توانند سبب گرفتگی مسیر تنفسی بینی شوند.

 

پولیپ بینی

پولیپ بینی زائده مخاطی خوش خیم شبیه به قطره اشک یا خوشه انگور است که ممکن است در نتیجه عفونت یا آلرژی ایجاد شود. این زائده در صورت بزرگ بودن می‌تواند راه تنفسی را مسدود کند.

 

تورم استخوان بینی

گاهی بر اثر ضربه، استخوان بینی دچار شکستگی شده که در صورت عدم مراجعه به پزشک ممکن است در جای نامناسب جوش خورده و متورم شود. استخوان متورم می‌تواند راه تنفسی بینی را مسدود کند و مشکلات تنفسی ایجاد نماید.

 

 

 برطرف کردن مشکلات تنفسی با جراحی

عمل بینی علاوه بر اصلاح ایرادات ظاهری، مشکلات عملکردی و تنفسی را نیز می‌تواند بر طرف کند. کلیه مشکلات ذکر شده در بالا با جراحی بینی قابل اصلاح است. البته در روزهای اول بعد از جراحی، به دلیل زخم‌ها و تورم مخاط بینی، اندکی گرفتگی و آبریزش بینی وجود داشته که با گذشت زمانی کوتاه و استفاده از سرم شست و شو به طور کامل بهبود پیدا می‌کند. 

حال سؤالی که پیش می‌آید این است که چرا گاهی اوقات بر اثر عمل بینی مشکلات تنفسی پایدار ایجاد می‌شود؟ در پاسخ باید گفت در گذشته به دلیل حذف بیش از اندازه بافت‌های بینی این احتمال وجود داشت که دهلیز و مسیر تنفسی بیش از اندازه کوچک شده و فرد با مشکلات تنفسی مواجه شود. اما امروزه با استفاده از تکنیک‌های جدید و متداول شدن مدل‌های طبیعی، احتمال ایجاد مشکل تنفسی بسیار نادر است. این موارد نادر ممکن است به دلیل ناشی بودن جراح یا اصرار متقاضی به کوچک شدن بیش از اندازه بینی و مدل‌های عروسکی یا فانتزی ایجاد شود. توصیه می‌شود که در صورت مخالفت پزشک، به کوچک شدن بیش از اندازه بینی اصرار نکنید و همچنین در انتخاب جراح دقت لازم را به عمل آورید.

 

انتخاب جراح بینی

نمونه کارهای موفق مهم‌ترین فاکتور در انتخاب جراح است. شما می‌توانید علاوه بر عکس‌های قبل و بعد بینی گوشتی و استخوانی با بیمارانی که نزد پزشک مورد نظر جراحی شده و در مطب برای ویزیت‌های بعد از جراحی حضور یافته‌اند، صحبت کنید و از آن‌ها در خصوص روند جراحی و مشکلات احتمالی سؤال بپرسید. برای انتخاب جراح بیش از اندازه به هزینه عمل بینی توجه نکنید. بعضی از پزشکان هزینه‌های بسیار کمی برای جراحی دریافت می‌کنند که ممکن است شما را وسوسه کند اما در نظر داشته باشید که عمل بینی ارزان ممکن است به این دلیل باشد که جراح در روز چندین جراحی انجام داده و مدت زمان کمی برای هر عمل اختصاص دهد. همچنین ممکن است جراحی در بیمارستان و توسط افراد کم تجربه و رزیدنت‌ها انجام شود که در این صورت ممکن است عوارض جراحی بینی تشدید شود.

علاوه بر آن در انتخاب جراح به این موضوع دقت کنید که دکتر مربوطه از تکنیک‌های جدید و مکمل مانند اسکن سه بعدی و قالب‌های کنترلی که به افزایش دقت و کاهش خطای جراحی منجر می‌شود، استفاده نماید.

 

 

پرداخت هزینه جراحی بینی توسط بیمه

در صورتی که مشکلات تنفسی بینی توسط متخصص بینی تأیید شود، شرکت بیمه قسمتی از هزینه عمل بینی را پرداخت می‌کند. البته به دلیل پنهان کردن واقعیت توسط متقاضیان جراحی زیبایی و ادعای دروغین مشکلات تنفسی در گذشته، شرکت‌های بیمه در این خصوص حساسیت بیشتری نشان می‌دهند.

 

جراحی بینی در افراد مبتلا به آلرژی

آلرژی به دلیل حساسیت به آلرژن موجود در هوا، غذا و ... ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به آلرژی در فصول خاصی از سال دچار عوارضی مانند گرفتگی و آبریزش بینی می‌شوند. این افراد در صورتی که تمایل به انجام جراحی بینی دارند باید مشکلات خود را با جراح در میان بگذارند تا چند روز قبل از عمل با مصرف داروهای لازم آلرژی آن‌ها کنترل شود زیرا همان طور که گفته شد آبریزش و گرفتگی بینی جزء عوارض کوتاه مدت جراحی است که در صورت وجود آلرژی عوارض گفته شده تشدید می‌شود و ممکن است برای فرد مشکلاتی ایجاد نماید.

 

جراحی بینی در افراد مبتلا به سینوزیت

سینوس‌ها حفره‌های مملو از هوا هستند که ترشحات آن‌ها به داخل حفره بینی منتقل شده و از آن جا به انتهای حلق می‌رود. در صورتی که راه انتقال ترشحات سینوس گرفته شود، سینوس‌ها دچار التهاب شده و سینوزیت ایجاد می‌شود. جراحی بینی بر استخوان، غضروف و پوست بینی انجام شده و ارتباطی با سینوس‌ها ندارد. سینوزیت با انجام جراحی بینی بدتر نمی‌شود و حتی در مواردی که سینوزیت در نتیجه انحراف بینی ایجاد شده باشد، بعد از جراحی بهبود می‌یابد.