یکشنبه ۰۷ خردادساعت ۰۳:۳۰May 2023 28
جستجوی پیشرفته

جدیدترین‌های «ستاره شناسان»

برترین ها   ۱۴۰۲/۰۳/۰۶ - ۰۱:۳۹   + ۲ سایت دیگر  
گروهی از ستاره شناسان سیاره ای فراخورشیدی در ابعاد سیاره زمین را کشف کرده اند که به نظر می رسد به طور کامل پوششی آتشفشانی دارد. طبق یافته ستاره شناسان این پوشش آتشفشانی به قدری شدید است که می تواند با فعال ترین جرم آسمانی آتشفشانی در منظومه شمسی یعنی آیو قمر مشتری رقابت کند.
سینا   ۱۴۰۲/۰۳/۰۳ - ۱۹:۴۹   + ۲ سایت دیگر  
شاید بسیاری از افراد تصور کنند که پدیده رعد و برق منحصر به زمین بوده و در سایر سیارات منظومه شمسی به دلیل تفاوت در ساختار جوی، این پدیده مشاهده نشود. مطالعات جدید ستاره شناسان نشان می دهد: ساختار رعد و برق در مشتری و زمین تقریبا یکسان بوده و از الگویی مشابه استفاده می کند. ...
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۳/۰۳ - ۱۴:۳۸   + ۴ سایت دیگر  
ستاره شناسان طی چند روز گذشته، تلسکوپ های خود را به سوی یک جرم آسمانی آشنا نشانه گرفتند تا به یک رویداد نادر نگاه کنند. این رویداد، یک ابرنواختر جدید است که به معنای واقعی کلمه منفجر شده اما نور آن پس از 21 میلیون سال به زمین رسیده است.
آنا   ۱۴۰۲/۰۳/۰۳ - ۱۱:۱۹   + ۲ سایت دیگر  
در طی چند روز گذشته، ستاره شناسان تلسکوپ های خود را به سمت یک ابرنواختر جدید در آسمان شب نشانه گرفته اند تا به یک رویداد نادر نگاه کنند.
برترین ها / همشهری   ۱۴۰۲/۰۳/۰۳ - ۰۱:۴۶   + ۲ سایت دیگر  
یک مطالعه نشان داده است که منظومه شمسی ما احتمالا دارای اجرام بین ستاره ای است که ستاره شناسان هنوز آن ها را پیدا نکرده اند.
روزنامه صبح ساحل   ۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۸:۰۵   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان برای اولین بار یک کمربند تابشی را خارج از منظومه خورشیدی و در پیرامون یک سیاره کوتوله یافتند. این کشف گامی مهم در کاوش برای سیارات دارای امکان حیات و هم اندازه زمین است. ...
سینا   ۱۴۰۲/۰۳/۰۲ - ۱۳:۴۱   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان در مطالعات جدید خود به بررسی یک نوع خاص از سیارک ها پرداختند که به سیارک های تو خالی شهرت داشته و به عنوان یک پدیده منحصر به فرد در نجوم شناخته می شود. ...
جماران   ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ - ۰۹:۱۹    
ستاره شناسان با کشف 100 فوران از سوی سیاه چاله ها به سمت زمین که بلیزر نامیده می شوند، در پی آزمایش نظریه های فیزیک در محیط های پرتنش و شناخت هر چه بیشتر از سیاه چاله ها هستند.
بیتوته   ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ - ۰۹:۰۲   + ۵ سایت دیگر  
ستاره شناسان با کشف 100 فوران از سوی سیاه چاله ها به سمت زمین که بلیزر نامیده می شوند، در پی آزمایش نظریه های فیزیک در محیط های پرتنش و شناخت هر چه بیشتر از سیاه چاله ها هستند.
روزنامه صبح ساحل   ۱۴۰۲/۰۲/۳۰ - ۱۲:۴۷   + ۲ سایت دیگر  
در چند سال اخیر، دانشمندان یک فرضیه خیره کننده را مطرح کرده اند: آب موجود بر روی زمین ممکن است اصلاً از سیاره خودمان منشأ نگرفته باشد و ممکن است توسط یک دنباله دار به سیاره ما منتقل شده باشد ...
هشدار نیوز   ۱۴۰۲/۰۲/۲۹ - ۲۳:۲۵   + ۸ سایت دیگر  
دانشمندان از چند سال گذشته این نظریه عجیب را مطرح کرده اند که آب روی زمین در واقع از سیاره ما سرچشمه نگرفته و اولین آب ها را ممکن است یک دنباله دار به سیاره زمینه آورده باشد. ...
ایتنا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۸ - ۲۱:۲۳   + ۲ سایت دیگر  
ایتنا - ستاره شناسان در یک اطلس جدید با جزئیات دقیق از ستارگان، اجرامی را یافته اند که پیش از این هیچ کس ندیده است.
سینا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۷ - ۲۱:۵۴   + ۱ سایت دیگر  
زحل به عنوان سیاره ای با شناخته شده ترین قمرهای منظومه شمسی از مشتری پیشی گرفته است. ستاره شناسان 62 قمر جدید را که به دور این سیاره حلقه دار می چرخند، اعلام کرده اند که مجموع آن را به بیش از 100 می رساند. ...
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۷ - ۱۴:۱۷   + ۵ سایت دیگر  
ستاره شناسان می گویند، کمربندهای تشعشعی برای اولین بار در خارج از منظومه شمسی مشاهده شده اند و تصاویر با وضوح بالا به دست آمده از آرایه بزرگی از دیش های رادیویی، گسیل های رادیویی مداوم و شدیدی را از یک جرم ستاره ای نشان می دهند.
عصر ایران   ۱۴۰۲/۰۲/۲۵ - ۲۳:۰۱    
ستاره شناسان بلعیده شدن یک سیاره بزرگ توسط یک ستاره در حال مرگ را رصد کرده اند که این کشف سرنوشت زمین و بسیاری از سیارات دیگر را مشخص تر می سازد./ منبع: ایرنا
شفقنا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۵ - ۱۲:۰۱   + ۱۰ سایت دیگر  
شفقنا- شانه های فرکانس نوری مبتنی بر لیزر که در اصل برای زمان بندی ساعت های اتمی ساخته شده اند، می توانند آزمایش های سریع و غیرتهاجمی برای کووید-19 و سایر بیماری ها فراهم کنند. ...
همشهری   ۱۴۰۲/۰۲/۲۵ - ۰۱:۱۰   + ۳ سایت دیگر  
تلسکوپ فضایی جیمزوب به ستاره شناسان کمک کرد که درباره یک سیاره فراخورشیدی شبیه نپتون، اما در ابعاد کوچک تر، اطلاعات بیشتری کسب کنند و به نتایج جالبی برسند.
بهار نیوز   ۱۴۰۲/۰۲/۲۲ - ۱۷:۱۵   + ۱۲ سایت دیگر  
گروه علمی: بررسی جدید پژوهشگران اسپانیایی نشان می دهد که آنچه قبلا یک دنباله از ستارگان در پی یک سیاه چاله فرض می شد، ممکن است در واقع یک کهکشان کامل باشد ...
8 صبح   ۱۴۰۲/۰۲/۲۲ - ۱۳:۳۹   + ۱ سایت دیگر  
گروهی از ستاره شناسان می گویند به طور تصادفی یک انفجار کیهانی را کشف کرده اند که تا به حال چیزی در مقیاس آن مشاهده نشده است.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۲ - ۰۹:۴۹   + ۱۱ سایت دیگر  
گروهی از ستاره شناسان می گویند به طور تصادفی یک انفجار کیهانی را کشف کرده اند که تا به حال چیزی در مقیاس آن مشاهده نشده است.
همشهری   ۱۴۰۲/۰۲/۲۱ - ۰۸:۳۹   + ۱ سایت دیگر  
تلسکوپ فضایی جیمزوب اطلاعات جالبی درباره مدارهای اطراف منظومه ستاره ای فم الحوت در اختیار ستاره شناسان قرار داده است.
سینا   ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ - ۱۶:۳۹   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان با استفاده از تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا یک ستاره جوان مشاهده کردند که حلقه های متعددی در اطراف آن وجود دارد. به گزارش سیناپرس، سازمان فضایی ناسا اعلام کرد: ابزار فروسرخ میانی تلسکوپ جیمز وب که برای گرفتن طول موج های بسیار طولانی نور طراحی شده است ...
برترین ها / خبر آنلاین   ۱۴۰۲/۰۲/۲۷ - ۰۸:۱۲   + ۶ سایت دیگر  
ستاره شناسان بلعیده شدن یک سیاره بزرگ توسط یک ستاره در حال مرگ را رصد کرده اند که این کشف سرنوشت زمین و بسیاری از سیارات دیگر را مشخص تر می سازد.
خبر آنلاین   ۱۴۰۲/۰۲/۲۰ - ۱۰:۴۷   + ۳ سایت دیگر  
ایرنا نوشت: ستاره شناسان بلعیده شدن یک سیاره بزرگ توسط یک ستاره در حال مرگ را رصد کرده اند که این کشف سرنوشت زمین و بسیاری از سیارات دیگر را مشخص تر می سازد.
جماران   ۱۴۰۲/۰۲/۱۹ - ۱۰:۰۵    
افزایش تعداد ماهواره ها در مدار زمین و پرتاب ماهواره های جدید در آینده، به نگرانی بزرگی برای جامعه ستاره شناسی تبدیل شده است و ستاره شناسان معتقدند که تجمع ماهواره ها در مدار زمین می تواند رصدها را مختل کند.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۱۹ - ۰۸:۴۳   + ۲ سایت دیگر  
افزایش تعداد ماهواره ها در مدار زمین و پرتاب ماهواره های جدید در آینده، به نگرانی بزرگی برای جامعه ستاره شناسی تبدیل شده است و ستاره شناسان معتقدند که تجمع ماهواره ها در مدار زمین می تواند رصدها را مختل کند.
برترین ها / پارسینه   ۱۴۰۲/۰۲/۱۸ - ۲۲:۱۴   + ۱۶ سایت دیگر  
تلسکوپ فضایی جیمز وب برای اولین بار نگاهی به کمربند سیارکی فم الحوت یا دهان ماهی (Fomalhaut) در طیف مادون قرمز انداخته و حلقه های دیده نشده ای از آن را نمایان کرده است.
همشهری   ۱۴۰۲/۰۲/۱۸ - ۱۰:۴۹   + ۲ سایت دیگر  
دانشمندان برای اولین بار شاهد متورم شدن یک ستاره در حال مرگ و جذب سیاره نزدیک آن بودند. چهارشنبه گذشته، ستاره شناسان مشاهدات خود را از غول گازی به اندازه سیاره مشتری یا بزرگتر گزارش کردند.
جماران   ۱۴۰۲/۰۲/۱۶ - ۱۰:۴۱    
ستاره شناسان دانشگاه ام آی تی با مقایسه نقشه های کیهان، نزدیک ترین نمونه از یک سیاه چاله که ستاره ای را می بلعد، کشف کردند.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۱۶ - ۱۰:۳۲   + ۱۰ سایت دیگر  
ستاره شناسان دانشگاه ام آی تی با مقایسه نقشه های کیهان، نزدیک ترین نمونه از یک سیاه چاله که ستاره ای را می بلعد، کشف کردند.
ایتنا   ۱۴۰۲/۰۲/۱۵ - ۱۸:۵۴   + ۲ سایت دیگر  
ایتنا - ستاره شناسان دهه ها کهکشان راه شیری را به شکلی مارپیچی با برآمدگی مرکزی و چهار بازوی مارپیچی اصلی با شاخه های کوچک تر شناخته و پذیرفته بودند.
جماران   ۱۴۰۲/۰۲/۱۵ - ۱۲:۱۷   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان سعی دارند با کمک تلسکوپ فضایی هابل، راز بازی سایه ها را در اطراف یک قرص گاز و غبار کشف کنند.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۱۵ - ۱۰:۴۳   + ۱۰ سایت دیگر  
ستاره شناسان سعی دارند با کمک تلسکوپ فضایی هابل، راز بازی سایه ها را در اطراف یک قرص گاز و غبار کشف کنند.
برترین ها / پارسینه   ۱۴۰۲/۰۲/۱۴ - ۲۰:۲۸   + ۱۷ سایت دیگر  
محققان برای نخستین بار یک ستاره درحال مرگ را هنگام بلعیدن سیاره ای رصد کردند. این رویداد چشم اندازی از آینده زمین در 5 میلیارد سال آینده فراهم می کند.
جماران   ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ - ۲۰:۰۰    
ستاره شناسان گفته اند که سیاهچاله ای کلان جرم را کشف کرده اند که در حال بلعیدن ستاره ای بزرگ در فضاست.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ - ۱۵:۲۷   + ۸ سایت دیگر  
گروهی از ستاره شناسان قصد دارند با کمک تلسکوپ فضایی جیمز وب و رصدخانه کک ، به راز ناپدید شدن حلقه های زحل پی ببرند.
فرارو   ۱۴۰۲/۰۲/۱۳ - ۱۱:۰۳   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان می گویند سیاهچاله ای کلان جرم را کشف کره اند که در حال بلعیدن ستاره ای بزرگ در فضا است. به گزارش یورونیوز، این سیاهچاله فوق العاده بزرگ، که تا حدی به دلیل قدرت وحشتناکش لقب باربی ترسناک گرفته است ...
برترین ها / خبر آنلاین   ۱۴۰۲/۰۲/۱۲ - ۱۰:۴۲   + ۱۴ سایت دیگر  
ستاره شناسان از راز قدرتمندترین پدیده کیهان پرده برداشتند. روزی کهکشان راه شیری با همسایه خود، کهکشان آندرومدا برخورد خواهد کرد. ستاره شناسان اکنون بر این باورند که با این اتفاق یک اختروش، که از درخشان ترین و قوی ترین اجرام کیهان هستند ...
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۰۹ - ۱۳:۳۱   + ۴ سایت دیگر  
ستاره شناسان می گویند بزرگترین ستاره های در حال ادغامی که تا به حال مشاهده شده اند، در نهایت در حدود 18 میلیارد سال آینده در یک رویداد مهیب به سیاه چاله تبدیل می شوند.
سینا   ۱۴۰۲/۰۲/۰۷ - ۱۹:۲۵   + ۱ سایت دیگر  
محققان طی مطالعات جدید خود روی ساختار حلقه مانندی که سیاهچاله ای عظیم در مرکز کهکشان M87 را احاطه کرده است، به بررسی ابر سیاهچاله های پر جرم پرداختند. این یافته ها ممکن است درک ما از خواص سیاهچاله ها را بهبود بخشد. ...
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۲/۰۶ - ۱۴:۰۱   + ۵ سایت دیگر  
ستاره شناسان انگلیسی در پژوهش جدیدی نشان داده اند که درخشش فوق العاده قوی اختروش ها احتمالا نتیجه ادغام کهکشان های آنهاست.
سینا   ۱۴۰۲/۰۲/۰۵ - ۲۱:۵۱   + ۱ سایت دیگر  
ستاره شناسان در مطالعات جدید خود موفق به کشف مواد تشکیل دهنده سیاره در اطراف صدها ستاره جوان در ابر ماژلانی کوچک کهکشان کوتوله همسایه راه شیری شدند. این یافته ها بر اساس داده های تلسکوپ فضایی جیمز وب به دست آمده و به درک ما از اینکه آیا سیارات می توانند در کهکشان هایی که از نظر چنین موادی فقیرتر از ...
به نقل از اسپیس، ستاره شناسان در یک کشف جالب، سنگین ترین عنصر موسوم به ساماریوم( Sm ) را در یک سیاره فراخورشیدی کشف کردند. این کشف، رکورد سنگین ترین عنصر کشف شده در یک سیاره فراخورشیدی فراتر از منظومه شمسی را شکست ...
ایتنا   ۱۴۰۲/۰۲/۰۴ - ۲۳:۲۹   + ۲ سایت دیگر  
ایتنا - بر اساس تجزیه و تحلیل جدید تیمی از ستاره شناسان موسسه پژوهشی منظومه شمسی ماکس پلانک، سیارات سرشار از اکسیژن که به دور ستارگانی با فلزات نسبتا کمتر می گردند، برای وجود حیات فرازمینی گزینه های محتمل تری به شمار می روند.
روزنامه صبح ساحل   ۱۴۰۲/۰۲/۰۲ - ۲۰:۰۳   + ۵ سایت دیگر  
پرتو ایکس ناشی از برخورد موج انفجار یک ابرنواختر به گاز متراکم اطراف ستاره می تواند یک تهدید جدی برای زمین و سیارات مشابه آن باشد. ستاره شناسان با استفاده از داده های رصدخانه پرتو ایکس چاندرا (CXO) و تلسکوپ های دیگر، تهدید جدیدی را برای حیات در سیاراتی مانند زمین شناسایی کرده اند. ...
برترین ها / عصر ایران   ۱۴۰۲/۰۱/۲۸ - ۱۶:۴۲   + ۵ سایت دیگر  
اخترشناسان دانشگاه کرنل هنگام تجزیه و تحلیل اولین تصاویر از کهکشان اولیه که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا (JWST) گرفته شده بود، یک کهکشان همراه را کشف کردند.
فرادید   ۱۴۰۲/۰۱/۲۶ - ۰۰:۲۶   + ۱ سایت دیگر  
البته برخی از ستاره شناسان با دیدن این پرتره از کهکشان مارپیچی باشکوه و لبه دار، به یاد نام معروف آن یعنی کهکشان همبرگر می افتند. همچنین یک کهکشان کوچک در نزدیکی آن (در زیر عکس)، که احتمالاً یک ماهواره به اسم NGC 3628 است و یک دنباله دار کشندی (tidal tail) بسیار کم نور، اما گسترده را نشان می دهد.
آنا   ۱۴۰۲/۰۱/۲۵ - ۱۲:۴۶    
ستاره شناسان وجود سومین پیش سیاره را در فاصله 374 سال نوری تایید کردند.
ایسنا   ۱۴۰۲/۰۱/۲۳ - ۱۴:۲۶   + ۱۰ سایت دیگر  
ستاره شناسان می گویند، کشف نخستین سامانه دوتایی کوتوله قهوه ای از نوع Y که سردترین و کم نورترین کوتوله های قهوه ای هستند، می تواند همه چیز را در نجوم تغییر دهد.
فرادید   ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ - ۲۳:۵۱   + ۱ سایت دیگر  
11 آوریل 1960، ستاره شناسان پروژه ازما برای اولین بار از نجوم رادیویی برای جستجوی بیگانگان استفاده کردند.